Abelia grandiflora kaleidoscope

Abelia

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Compacte groei
  • Bladhoudend
  • Mooie bloemen
  • Veelzijdig in gebruik
  • Goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden
  • Gemakkelijk in onderhoud
Maak kennis met de Abelia grandiflora 'Kaleidoscope', een charmante en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of terras. Deze middelgrote half wintergroene heester onderscheidt zich door zijn prachtige breed uitgroeiende struikvorm en een overvloed aan witte, licht geurende bloemen die bloeien op lichtroze bloemknoppen. Wat de 'Kaleidoscope' echt speciaal maakt, is het goudbonte blad dat in de herfst verandert in een schilderachtig palet van oranje, rode en gele tinten.

Deze veelzijdige plant is matig winterhard en gedijt het beste op een beschutte plek in zon of halfschaduw. De Abelia grandiflora 'Kaleidoscope' stelt weinig eisen aan de bodem en kan groeien in uiteenlopende grondtypes, van zwak zuur tot licht kalkrijk. Wel is het belangrijk om erop te letten dat de bodem in de winter niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

Een ander voordeel is dat deze abelia bijen en vlinders aantrekt, waardoor uw tuin niet alleen een visueel, maar ook een ecologisch paradijs wordt. Bovendien is de Abelia grandiflora 'Kaleidoscope' tolerant voor luchtvervuiling, waardoor hij een goede keuze is voor stedelijke omgevingen.

Kies voor de Abelia grandiflora 'Kaleidoscope' en geniet seizoen na seizoen van een steeds veranderend spektakel van bloemen en bladkleuren. Haar duurzame aantrekkingskracht en het feit dat ze zowel visueel als ecologisch waardevol is, maken deze plant een must-have voor elke plantenliefhebber.

Verzorging en water

Abelia grandiflora Kaleidoscope heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om te voorkomen dat de bladeren nat worden.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder dode bloemen en bladeren om de groei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om een mooie vorm te behouden.

Standplaats

Abelia grandiflora Kaleidoscope gedijt het best op een plek met veel zon, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg voor voldoende luchtcirculatie rondom de plant.

Tip

Gebruik mulch rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen.

Abelia grandiflora 'Kaleidoscope' is een veelzijdige plant die perfect is voor zowel decoratief gebruik als andere courante toepassingen. Met zijn opvallende, bontgekleurde bladeren is deze plant ideaal voor het toevoegen van kleur en interesse aan tuinen, borders en containers. De bloemen trekken ook bijen, vlinders en andere bestuivers aan, waardoor het een waardevolle aanvulling is op ecologisch vriendelijke tuinen. Daarnaast kan Abelia grandiflora 'Kaleidoscope' ook worden gebruikt als haagplant, bodembedekker of als accent plant in gemengde border of zelfs in pot op het terras. Kortom, deze plant is een prachtige en nuttige toevoeging aan elke tuin.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 200 cm
Plant familie Abelia | Abelia
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bladhoudend, Compacte groei

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Abelia Grandiflora 'Hopley'S'
Abelia grandiflora 'Hopley's
Abelia Grandiflora Confetti
Abelia
Vanaf € 11,95
Abelia 'Edward Goucher'
Abelia 'Edward Goucher'
Vanaf € 11,95
Abelia Grandiflora
Abelia
Vanaf € 11,95