Abelia grandiflora 'Francis mason'

Abelia

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 10,76 per stuk
  • Treurige, hangende groeiwijze
  • Gele, geurende bloemen
  • Bladhoudend
  • Zomerbloeier
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
  • Geschikt voor hagen en borders

De Abelia grandiflora 'Francis Mason' is een charmante verschijning in elke tuin of als solitaire plant in een ruime pot voor op het terras. Deze middelgrote, half wintergroene heester valt op door zijn breed uitgroeiende habitus en prachtige, zachte wit-roze klokvormige bloemen. De lichtgroene bladeren met gele bonte tekeningen vormen een kleurrijk spektakel, waardoor de plant gedurende meerdere seizoenen de aandacht trekt. In de herfst zal de abelia je verrassen met zijn oranje, rode en gele bladverkleuring, waarmee hij een herfstige warmte in de tuin brengt.

Deze sierlijke struik is matig winterhard en staat graag op een beschutte plek waar hij kan genieten van de zon of waar hij in de halfschaduw kan vertoeven. Hij is niet bijzonder veeleisend wat betreft de bodem en groeit goed in alles van zwak zuur tot licht kalkrijk. Let wel op dat de bodem in de winter niet al te nat is, om wortelrot te voorkomen. Bovendien zijn de licht geurende bloemen niet alleen een lust voor het oog, maar trekken ze ook nog eens nuttige insecten zoals vlinders en bijen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in je tuin of op je balkon.

Deze Abelia grandiflora 'Francis Mason' heeft nog een extra voordeel: hij is redelijk tolerant voor luchtvervuiling, waardoor hij ook uitermate geschikt is voor stedelijke omgevingen. Al deze kenmerken maken de 'Francis Mason' een ideale en onderhoudsvriendelijke toevoeging aan je buitenruimte. Haal deze plant in huis of in je tuin voor een lang bloeiende eyecatcher die zowel visueel als ecologisch waarde toevoegt.

Verzorging en water

De Abelia grandiflora 'Francis mason' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef deze plant bij voorkeur 's ochtends water, zodat de bladeren droog blijven tijdens de nacht.

Onderhoud

Snoei deze plant in het vroege voorjaar om de vorm te behouden en dode, beschadigde of wilde takken te verwijderen. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te bevorderen.

Standplaats

Zet de Abelia grandiflora 'Francis mason' op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt, bij voorkeur in de ochtend of avond. Deze plant kan ook in halfschaduw groeien, maar bloeit het beste in de volle zon.

Tip

Gebruik een mulchlaag van organisch materiaal rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit helpt ook om de wortels koel te houden tijdens hete zomerdagen.

De Abelia grandiflora 'Francis mason', ook wel bekend als de Abelia, is een prachtige plant die veel wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen. Met zijn opvallende bladkleur en mooie bloemen is het een echte blikvanger in elke tuin.

Niet alleen is de Abelia een mooie toevoeging aan elke tuin, maar het heeft ook andere courante gebruiken. De plant trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan, waardoor het een belangrijke bijdrage levert aan de biodiversiteit in de omgeving. Daarnaast kan de Abelia ook gebruikt worden als haagplant of bodembedekker, waardoor het zowel functioneel als decoratief is.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Geel
Hoogte volgroeide plant 1200 cm
Plant familie Abelia | Abelia
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Abelia 'Edward Goucher'
Abelia 'Edward Goucher'
Vanaf € 11,95
Abelia Grandiflora Confetti
Abelia
Vanaf € 11,95
Abelia Grandiflora
Abelia
Vanaf € 11,95
Abelia Grandiflora Kaleidoscope
Abelia
Vanaf € 11,95
Abelia grandiflora 'Hopley's'
Abelia grandiflora 'Hopley's