Abelia grandiflora 'Hopley's'

Abelia grandiflora 'Hopley's

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 10,76 per stuk
  • Borderplant
  • Decoratief
  • Gedijt goed op droge grond
  • Wintergroen
  • Trek bijen en vlinders aan
  • Verdraagt verschillende grondsoorten

Maak kennis met de Abelia Grandiflora 'Hopley's', een charmante en veelzijdige struik die door zijn opmerkelijke sierwaarde een verrijking is voor elke tuin of buitenterrein. Deze middelgrote half wintergroene heester valt op door zijn breed uitgroeiende habitus en de prachtige combinatie van wit-roze bloemen tegen een achtergrond van geelbonte bladeren. Vooral in de herfst wordt deze abelia een echte blikvanger wanneer de bladranden zich tooien in een purperroze verkleuring.

Niet alleen is de Abelia Grandiflora 'Hopley's' visueel aantrekkelijk, hij is ook een plant met een pragmatische instelling. Hoewel matig winterhard, zal deze heester het beste van zichzelf laten zien mits geplaatst in een beschutte hoek van uw tuin met toegang tot zonlicht of halfschaduw. Deze abelia is niet kieskeurig over de grondsoort; zowel zwak zure als licht kalkrijke bodems zijn geschikt, zolang de wortels maar niet voortdurend in te natte grond staan gedurende de winterperiode.

Naast zijn esthetische kwaliteiten, draagt de 'Hopley's' bij aan de biodiversiteit in uw omgeving. De licht geurende bloemen zijn een magneet voor vlinders en bijen, waardoor u met deze plant helpt aan het in stand houden van deze belangrijke bestuivers. Bovendien toont de Abelia Grandiflora 'Hopley's' zich redelijk tolerant voor luchtvervuiling, wat hem een uitstekende keuze maakt voor stedelijke gebieden.

Met de Abelia Grandiflora 'Hopley's' haalt u dus niet alleen een visueel aantrekkelijke plant in huis of tuin, maar draagt u ook bij aan een levendige natuurlijke habitat en de verbetering van de stedelijke omgeving. Een plant die schoonheid koppelt aan duurzaamheid en ecologische waarde, dat is waarom de 'Hopley's' een plaats verdient in uw buitenruimte.

Plant onderhoud

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

Onderhoud

Verwijder dode of zieke takken zodra je ze opmerkt. Knip de plant in het voorjaar lichtjes bij om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Voeg organische meststof toe in het voorjaar en de zomer om de plant te voeden.

Standplaats

Zet de Abelia Grandiflora 'Hopley's' op een plaats met veel zonlicht of halfschaduw. De plant gedijt het best in goed doorlatende grond die licht zuur is. Bescherm de plant tegen koude wind en vorst, vooral in de winter.

Tip

Plaats een laag mulch rond de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Dit zal ook helpen om de grondtemperatuur te reguleren en de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen.

Abelia Grandiflora 'Hopley's' is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen.

Met zijn overvloedige bloemen en aantrekkelijk gebladerte is deze plant ideaal voor het creëren van kleurrijke borders, het bedekken van kale plekken en het toevoegen van charme aan elke buitenruimte.

Niet alleen is Abelia Grandiflora 'Hopley's' perfect voor decoratief gebruik, maar het heeft ook andere courante toepassingen. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden als een natuurlijke privacy haag, een bodembedekker of zelfs als een accentplant in een gemengde border.

Kortom, deze plant is een geweldige keuze voor tuiniers en landscapers die op zoek zijn naar een veelzijdige en aantrekkelijke plant voor verschillende doeleinden.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Abelia | Abelia
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Gedijt goed op droge grond, Decoratief, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Abelia Grandiflora Confetti
Abelia
Vanaf € 11,95
Abelia 'Edward Goucher'
Abelia 'Edward Goucher'
Vanaf € 11,95
Abelia Grandiflora
Abelia
Vanaf € 11,95
Abelia Grandiflora Kaleidoscope
Abelia
Vanaf € 11,95