Zelkova serrata

Japanse Zelkova

Variatie

exclamation
Tijdelijk niet beschikbaar - Terug beschikbaar op 15/10/2024
exclamation
Enkel verzending naar België

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Lichtgroen blad
  • Decoratief
  • Gele herfstverkleuring
  • Japanse Zelkova
  • Zelkova serrata

Ontdek de sierlijke charme van de Zelkova serrata, beter bekend als de Japanse Zelkova, een elegant lid van ieders tuinfamilie. Deze meerstammige boom pronkt met een weelderig donkergroen bladerdak dat in de loop van de seizoenen transformeert. In de herfst begint een spectaculair kleurenspel waarbij de bladeren van geel veranderen in tinten van brons, oranje en dieprood tot purper, als een natuurlijk vuurwerk dat de komst van de koudere dagen markeert.

De Japanse Zelkova is niet alleen geliefd om zijn bladerpracht; de boom heeft nog een indrukwekkende eigenschap. Wanneer de boom ouder wordt, begint de stam op een kunstzinnige manier te schilferen, wat resulteert in een intrigerend patroon van oranjebruine en grijze tot beige vlekken. Dit unieke kenmerk geeft de Zelkova serrata het hele jaar door een bijzonder esthetisch karakter, ook als de bladeren zijn verdwenen.

Hoewel de bloesems en vruchten van de Zelkova minder in het oog springen, dragen ze bij aan het subtiele, ingetogen voorkomen van de boom. Dit maakt de Japanse Zelkova een perfecte keuze voor diegenen die waarde hechten aan een sierlijke, maar niet overheersende, toevoeging aan hun tuin of openbaar groen.

Kortom, de Japanse Zelkova is een boom met karakter en diversiteit die moeiteloos jaarrond visuele interesse weet te wekken. Of u nu een fase van groei, bloei of rust wilt vieren, deze boom past zich naadloos aan en blijft boeien. Een Zelkova serrata in uw tuin betekent kiezen voor een robuuste, weinig onderhoud vereisende metgezel die met zijn esthetische waarde en unieke verschijning zorgt voor een verrijkende en rustgevende ervaring. Laat u betoveren door deze natuurlijke schoonheid en geef uw buitenruimte een extra dimensie met de Japanse Zelkova.

Verzorging en water

De Zelkova serrata heeft regelmatig water nodig, vooral in de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef in de winter minder water, maar laat de grond niet volledig uitdrogen.

Onderhoud

Snoei de Zelkova serrata in het voorjaar om de vorm te behouden en dode of beschadigde takken te verwijderen. Verwijder ook regelmatig onkruid rondom de plant. Gebruik een organische meststof in het voorjaar om de groei te stimuleren.

Standplaats

Plaats de Japanse Zelkova op een plek in de zon of halfschaduw. De plant houdt van een goed doorlatende grond en kan zowel in een pot als in de volle grond groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

Tip

Besproei de bladeren van de Zelkova serrata regelmatig met water om stof en vuil te verwijderen en de plant gezond te houden. Dit vermindert ook de kans op ziektes en plagen.

Zelkova serrata, ook wel bekend als Japanse Zelkova, is een prachtige en veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel kan worden gebruikt.

Op decoratief gebied is de Japanse Zelkova een populaire keuze vanwege zijn mooie bladeren en elegante groeivorm. Het is een prachtige aanvulling op elke tuin, park of landschapsontwerp, en kan zowel als solitaire boom of in groepen worden geplant. Het blad kan variëren van groen tot rood in de herfst, wat zorgt voor een adembenemend kleurenpalet in uw buitenruimte.

Niet alleen is de Japanse Zelkova mooi om naar te kijken, maar het heeft ook verschillende praktische toepassingen. Vanwege zijn sterke hout en weerstand tegen ziekten en plagen, wordt het hout van de Zelkova serrata vaak gebruikt in de bouw en meubelindustrie. Daarnaast wordt het hout ook gebruikt voor de productie van muziekinstrumenten, zoals gitaren en violen.

Kortom, de Japanse Zelkova is een geweldige keuze voor zowel decoratief als functioneel gebruik, en kan een waardevolle toevoeging zijn aan elke buitenruimte.

Bloemkleur Groen
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 1200 cm
Plant familie Zelkova | Japanse Zelkova
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Gele herfstverkleuring, Decoratief, Lichtgroen blad

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Malus Domestica 'James Grieve'
Appelboom
Vanaf € 24,95
Pyrus Communis 'Comtesse De Paris'
Peer
Vanaf € 22,95
Robinia Pseudoacacia 'Bessoniana'
Valse acacia
Vanaf € 79,95
Acer rubrum 'Scanlon'
Rode esdoorn
€ 82,95
Acer Negundo
Californische vederesdoorn
Vanaf € 59,95
Catalpa Bignonioides 'Aurea'
Gele trompetboom
Vanaf € 59,95
Pyrus Communis 'Conference'
Peer
Vanaf € 22,95
Gleditsia Triacanthos
Valse Christusdoorn
Vanaf € 68,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.