Weigela 'Eva Rathke'

Weigela

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 9,86 per stuk
  • Bloeit op eenjarig hout
  • Compacte plant
  • Donkerrode bloemen
  • Rijkbloeiend

Ontdek de charme van de Weigela 'Eva Rathke', een prachtige toevoeging voor elke tuin of groot balkon. Deze middelgrote, bladverliezende heester kenmerkt zich door zijn bossige, opgaande groei en sierlijk overhangende takken bij volwassenheid. De donkergroene, langwerpige en eivormige bladeren vormen de perfecte achtergrond voor de werkelijke showstoppers: de donkerrode, trompetvormige en geurende bloemen die eind mei tot begin juli in volle glorie de struik sieren.

Naast zijn eerste uitbundige bloei, verrast de Weigela 'Eva Rathke' vaak met een charmante herbloei in september. Deze herbloei zorgt voor een hernieuwde fleur in uw tuin net wanneer andere planten hun bloei beginnen af te ronden. Als robuuste, winterharde soort, doet deze heester het goed in zowel zon als halfschaduw, en is hij niet veeleisend wat betreft de bodemsoort.

Bovendien is de plant niet alleen een lust voor het oog, maar ook een waardevolle bron van voedsel voor bijen en vlinders. Zijn tolerantie voor zeewind en luchtverontreiniging maakt de 'Eva Rathke' een veelzijdige keuze voor diverse tuinlokatie's, van stedelijke binnenplaatsen tot landelijke tuinen.

Door de Weigela 'Eva Rathke' in uw huis of tuin te plaatsen, kiest u voor een betrouwbare, langlevende plant die seizoen na seizoen betoverende kleuren en leven in uw buitenruimte brengt. Haar aanpassingsvermogen en eenvoudige verzorging, gecombineerd met de milieuvriendelijke voordelen, maken de 'Eva Rathke' de perfecte keuze voor zowel beginnende als ervaren tuinliefhebbers.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond rond de Weigela 'Eva Rathke' vochtig, maar niet drassig is. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Snoei de Weigela 'Eva Rathke' na de bloei om de vorm en grootte van de struik te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

Standplaats

Plaats de Weigela 'Eva Rathke' op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt, maar ook in de halfschaduw kan staan. De plant kan goed gedijen in verschillende soorten bodem, zolang deze goed gedraineerd is.

Tip

Geef de Weigela 'Eva Rathke' in het voorjaar wat meststof om de groei en bloei te stimuleren. Dit zal resulteren in een prachtige bloei gedurende het seizoen.

Weigela 'Eva Rathke' is een prachtige sierheester die vaak wordt gebruikt als decoratieve plant in tuinen en landschappen. Met zijn opvallende rode bloemen en donkerpaarse bladeren is het een echte blikvanger

Naast zijn decoratieve waarde heeft Weigela 'Eva Rathke' ook andere courante gebruiksmogelijkheden. Zo kan de plant worden gebruikt als haagplant om een natuurlijke afscheiding te creëren in de tuin. De dichte groei en de mooie bloemen zorgen voor privacy en een aantrekkelijke uitstraling.

Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 200 cm
Plant familie Weigela
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Rijkbloeiend, Donkerrode bloemen, Compacte plant, Bloeit op eenjarig hout

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

  • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

  • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
  • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

  • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
  • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Weigela 'Rosea'
Weigela
Weigela 'Candida'
Weigela
Vanaf € 10,95
Weigela florida 'Monet' ('Verweig')
Weigela 'Verweig'
Weigela 'Nana Variegata'
Weigelia
Vanaf € 10,95
Weigela florida 'Foliis Purpureis'
Weigela florida 'Purpurea'
Weigela florida 'Wine & Roses' ('Alexandra')
Weigelia 'Alexandria'
Weigela 'Moulin Rouge' (Brigela)
Weigela
Weigela florida 'Victoria'
Weigela 'Verweig'