Weigela 'Carnaval' ('Courtalor')

Weigelia

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 9,86 per stuk
  • Bloeit op eenjarig hout
  • Compacte plant
  • Rijkbloeiend
  • Zalmroze bloemkleur

De Weigela 'Carnaval' ('Courtalor') is een betoverende toevoeging aan elke tuinliefhebber zijn collectie. Deze weigelia is een rijkbloeiende sierstruik die in de lente, in de maanden april en mei, een schouwspel van bloemen vertoont. Zijn bloesems zijn een oogstrelende combinatie van zalmroze en witte tinten, die een zachte en romantische uitstraling aan uw tuin geven.

Deze Weigela carnaval 'Courtalor' is niet alleen mooi maar ook bijzonder onderhoudsvriendelijk. Deze struik vereist weinig verzorging en is daardoor ideaal voor zowel de beginnende als de ervaren tuinier. De struik is bestand tegen de meeste ziekten en plagen en heeft een robuuste groei, zodat u jaarlijks van zijn schoonheid kunt genieten zonder veel gedoe.

Naast de visuele aantrekkingskracht heeft de Weigela 'Carnaval' ook een ecologische functie; hij trekt verschillende bestuivers aan zoals bijen en vlinders. Dit draagt niet alleen bij aan de biodiversiteit in uw omgeving, maar zorgt ook voor een levendige en dynamische tuin. De aanwezigheid van bestuivers helpt ook uw andere planten in de tuin met hun bestuiving, wat leidt tot een gezondere en weelderigere tuin.

Met zijn opvallende bloemen en eenvoudige verzorging is de Weigela 'Carnaval' een uitstekende keuze voor iedereen die zijn tuin of huis wil opfleuren. Of u nu een rustige hoek wilt creëren om te ontspannen of een kleurrijk accent wilt toevoegen aan uw tuinontwerp, deze sierstruik zal ongetwijfeld voldoen aan uw wensen. Haal de Weigela 'Carnaval' in huis of in uw tuin en geniet van de talrijke voordelen die deze prachtige plant te bieden heeft.

Verzorging/water

Om de Weigela 'Carnaval' gezond te houden, is het belangrijk om hem regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Vooral tijdens warme periodes heeft de plant meer water nodig.

Onderhoud

Voor een mooie bloei is het aan te raden om de plant na de bloei licht te snoeien. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de rest van de takken terug tot ongeveer de helft van hun lengte. Dit stimuleert de groei van nieuwe scheuten en bloemen.

Standplaats

Plaats de Weigela 'Carnaval' op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt. De plant gedijt het best in zon tot halfschaduw. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat blijft.

Tip

Geef de Weigela 'Carnaval' in het voorjaar een beetje meststof om de groei en bloei te bevorderen. Kies voor een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Dit zal het kleurrijke spektakel van de 'Carnaval' nog mooier maken!

Weigela 'Carnaval' is een veelzijdige plant die vaak gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen. Met zijn opvallende en kleurrijke bloemen is het een uitstekende keuze voor het opfleuren van borders, perkjes en hagen.

Naast decoratief gebruik, kan Weigela 'Carnaval' ook dienen als een aantrekkelijke plant voor bestuivers, zoals bijen en vlinders. Door het aantrekken van deze nuttige insecten, draagt de plant bij aan een gezonde en evenwichtige tuinomgeving.

Daarnaast kan de Weigela 'Carnaval' ook gebruikt worden als snijbloem voor boeketten en bloemstukken. De kleurrijke bloemen zorgen voor een vrolijke en levendige toevoeging aan elke bloemschikking.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 200 cm
Plant familie Weigela
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zalmroze bloemkleur, Rijkbloeiend, Compacte plant, Bloeit op eenjarig hout

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Weigela 'Red Prince'
Weigela
Weigela Florida 'Victoria'
Weigela 'Verweig'
Weigela 'Candida'
Weigela
Vanaf € 10,95
Weigela 'Nana Variegata'
Weigelia
Vanaf € 10,95
Weigela Florida Wine & Roses ('Alexandra')
Weigelia 'Alexandria'
Weigela 'Rosea'
Weigela
Weigela 'Eva Rathke'
Weigela
Weigela Florida Monet ('Verweig')
Weigela 'Verweig'
Weigela Florida 'Nana Purpurea'
Weigelia
Weigela Florida 'Foliis Purpureis'
Weigela florida 'Purpurea'