Viburnum lantana

Wollige sneeuwbal

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 19,76 per stuk
  • Vertakte struik
  • Groepsbeplanting
  • Haagplant
  • Opvallende bessen

Ontdek de charme van de Viburnum lantana, ook bekend als de wollige sneeuwbal, en voeg een vleugje natuurlijke elegantie toe aan uw buitenruimte. Deze middelgrote bladverliezende heester valt op door zijn bossige opgaande vorm en biedt seizoensgebonden interesse voor elke tuin of groenstrook. Met zijn roomwitte bloemen, die verschijnen in mei en juni, trekt hij direct de aandacht en vult de lucht met een subtiele geur.

De wollen sneeuwbal wordt verder gekenmerkt door zijn dik, langwerpig en ovaal blad, dat een luxe donkergroene tint aanneemt tijdens de lente- en zomermaanden. Als de natuur zich voorbereidt op een kouder klimaat, ondergaan de bladeren een dramatische transformatie naar roestbruin tot karmijnrood, wat een spektakel van herfstkleuren in uw tuin brengt. Vanaf juli verrijkt deze plant het palet verder met rode besjes die, bij het rijpen na ongeveer vier weken, naar zwart verschieten. Dit biedt niet alleen een visueel genot, maar trekt ook verschillende vogels en nuttige insecten aan.

De Viburnum lantana is een niet veeleisende plant die zich thuis voelt op een zonnige tot halfschaduwrijke plaats en het beste gedijt in een lichtzure tot licht kalkhoudende grond. Zijn winterhardheid maakt hem een trouwe metgezel tijdens de koudere maanden, terwijl hij slechts minimaal snoeiwerk vergt om zijn vorm te behouden. Let op: deze heester is niet bijzonder tolerant voor zeewind en luchtverontreiniging, dus een beschutte plaats in de stad of langs de kust kan wenselijk zijn.

Stelt u zich eens voor hoe deze veelzijdige plant met zijn gevarieerde kleuren en vormen dynamiek en diepte aan uw tuin toevoegt. Niet alleen biedt het esthetisch plezier gedurende verschillende seizoenen, het draagt ook bij aan de biodiversiteit en creëert een miniatuur-ecosysteem op uw eigen grond. Of het nu gaat om een enkele statement plant of een deel van een gemengde haag, de wollige sneeuwbal is een uitstekende keuze. Kortom, de Viburnum lantana is een must-have voor iedereen die het hele jaar door wil genieten van natuurlijke schoonheid en levendigheid in de tuin.

Verzorging en water

De Viburnum lantana heeft gemiddeld water nodig, ongeveer eens per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef in de winter wat minder water dan in de zomer.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Verwijder regelmatig onkruid rondom de plant en geef in het voorjaar wat organische mest.

Standplaats

Zet de plant op een plek met voldoende zonlicht, maar hij kan ook goed gedijen in de halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft.

Tip

Let op voor wolluis, dit is een veelvoorkomende plaag bij de Viburnum lantana. Controleer regelmatig op wolluis en verwijder ze met een vochtige doek of een mengsel van water en zeep.

De Viburnum lantana, ook wel bekend als de wollige sneeuwbal, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden.

Op decoratief gebied is de wollige sneeuwbal een prachtige toevoeging aan elke tuin of landschap. Met zijn weelderige bladeren en mooie, geurende bloemen is het een populaire keuze voor het opfleuren van tuinen, parken en andere groene ruimtes.

Daarnaast heeft deze plant ook enkele courante gebruiken. De bessen van de wollige sneeuwbal zijn bijvoorbeeld geliefd bij vogels, waardoor het een goede keuze is voor het aantrekken van vogels naar uw tuin. De plant heeft ook medicinale eigenschappen en wordt soms gebruikt in de traditionele geneeskunde.

Kortom, de Viburnum lantana is een veelzijdige plant die niet alleen esthetische waarde toevoegt aan buitenruimtes, maar ook functioneel gebruikt kan worden voor natuurbehoud en gezondheidsdoeleinden.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
mei
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Viburnum | Sneeuwbal
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Opvallende bessen, Haagplant, Groepsbeplanting, Vertakte struik

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Viburnum Opulus 'Compactum'
Gelderse roos
Vanaf € 10,95
Viburnum Bodnantense 'Charles Lamont'
Sneeuwbal
Vanaf € 11,95
Viburnum Carlesii 'Aurora'
Sneeuwbal
Vanaf € 23,95
Viburnum burkwoodii 'Anne Russell'
Sneeuwbal
Viburnum Tinus
Sneeuwbal
Vanaf € 9,95
Viburnum plicatum 'Lanarth'
Japanse sneeuwbal
Vanaf € 12,95
Viburnum hillieri 'Winton'
Sneeuwbal
Viburnum Opulus
Gelderse roos
Vanaf € 9,95
Viburnum Plicatum Tomentosum
Japanse sneeuwbal
Vanaf € 12,95
Viburnum 'Pragense'
Sneeuwbal
Vanaf € 14,95