Sambucus nigra 'Black Beauty' (= 'Gerda')

Donkerpaarse vlier

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 10 voor € 14,36 per stuk
 • Donkerpaarse vlier
 • Vlinderplant
 • Vruchtdragend
 • Geurend
 • Sterke groeier

Ontdek de charme van Sambucus nigra 'Black Beauty', ook bekend als de donkerpaarse vlier. Deze sierlijke middelgrote boom is een pareltje in elke tuin met zijn unieke rond opgaande vorm die evolueert naar een weelderige kroon met sierlijk afhangende takken. De eyecatcher van deze plant is zonder meer het prachtige dieppaarse, bijna zwarte blad, dat in de zon een bijna magische gloed lijkt te hebben.

In de maanden mei en juni is het een waar feest om te zien hoe de vlier zijn spectaculaire bloemen showt. De grote tuilen van roze en witte bloesems verspreiden een subtiele citroengeur die uw zintuigen zal bekoren. Vervolgens kunt u in de herfst genieten van de eetbare zwarte bessen die niet alleen mooi zijn, maar ook geliefd bij diverse vogelsoorten.

De Sambucus nigra 'Black Beauty' is een plant die in de meest uiteenlopende omstandigheden kan floreren. Hij houdt van een plekje in de volle zon of de halfschaduw en is niet kieskeurig wat betreft de grondsoort. Bovendien is deze vlier zeer winterhard, waardoor hij ook in koudere klimaten goed gedijt. De robuustheid uit zich ook in een goede tolerantie voor zeewind en luchtvervuiling. En voor wie de natuur een warm hart toedraagt: deze plant trekt bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan, waardoor hij bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin.

Kortom, de Sambucus nigra 'Black Beauty' is een beeldschone, onderhoudsvriendelijke en veelzijdige plant die met zijn opvallende verschijning en aantrekkelijke eigenschappen een verrijking is voor elke tuin. Met zijn decoratieve blad, geurende bloemen en voedselrijke bessen biedt hij schoonheid en nut gedurende meerdere seizoenen. Een onmisbaar stukje natuur dat zintuigelijke prikkeling en ecologische waarde hand in hand laat gaan.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water geven. Geef in de zomer regelmatig water en verminder dit in de winter. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode of zieke takken om de plant gezond te houden. Je kunt ook in het voorjaar de plant snoeien om de vorm en grootte te behouden.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en het beste resultaat te behalen.

Tip

De zwarte vlierbes is een goede keuze voor inheemse tuinen, omdat de bessen populair zijn bij vogels en insecten. Geniet dus van de mooie bloemen en bessen, maar wees niet verbaasd als je wat bezoekers krijgt in je tuin!

De Sambucus nigra 'Black Beauty', ook wel bekend als de donkerpaarse vlier, is een opvallende plant die voornamelijk gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Met zijn diep paarse bladeren en karakteristieke bloemschermen is het een prachtige aanvulling op elke tuin.

Niet alleen is de donkerpaarse vlier een esthetische aanwinst voor de tuin, het heeft ook enkele courante gebruiken. Zo worden de bloemen en bessen van de vlier vaak gebruikt voor het maken van siropen, jams en wijnen. Daarnaast wordt het blad van de vlier soms ook gebruikt in de keuken voor het maken van hartige gerechten.

Bloeimaand
Bladkleur Zwart
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Sambucus | Vlier
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Geurend, Vruchtdragend, Vlinderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Sambucus nigra 'Aurea'
Geelbladige vlier
Sambucus nigra
Gewone vlier
Sambucus nigra 'Black Lace' ('Eva')
Rode peterselievlier