Salix integra 'Hakuro Nishiki'

Japanse sierwilg

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Prachtige roze bladeren in het voorjaar
  • Compacte groeiwijze, perfect voor kleine tuinen
  • Decoratieve witte takken in de winter
  • Trekt vlinders en bijen aan
  • Makkelijk te onderhouden
  • Geschikt voor zowel zon als halfschaduw

Ontdek de charme van de Salix Integra 'Hakuro Nishiki', beter bekend als de Japanse sierwilg. Deze sierlijke en veelzijdige plant is een lust voor het oog gedurende de verschillende seizoenen. Hij begint het voorjaar met een speels palet van roze tinten in zijn lancetvormige blaadjes, die geleidelijk veranderen naar roomwit en groen naarmate de zomer nadert.

Dankzij de opgaande groeiwijze van de plant, die later overgaat in een treurende vorm, geeft de Japanse sierwilg structuur aan uw tuin of balkon. Deze aanpasbare struik of klein boompje gedijt uitstekend op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie en is niet kieskeurig wat betreft de bodemtype, hoewel een neutrale zuurtegraad de voorkeur geniet.

Naast zijn visuele aantrekkingskracht biedt de Salix Integra 'Hakuro Nishiki' ook ecologische voordelen. Hij is winterhard en vraagt weinig onderhoud, maakt licht werk van zeewind en luchtvervuiling en is daarmee een robuuste keuze voor elke tuin. Bovendien trekt deze plant bijen en vlinders aan, wat helpt bij de bestuiving en bijdraagt aan de biodiversiteit in uw buitenruimte.

Of u nu kiest om hem te planten in een kuip om uw terras op te fleuren, of als onderdeel van een informele haag voor meer privacy, de Japanse sierwilg is een veelzijdige plant die elk exterieur kan verrijken. Waarom zou u deze plant aan uw collectie moeten toevoegen? Omdat de Salix Integra 'Hakuro Nishiki' een unieke textuur en kleur aan uw tuin of balkon geeft die met de seizoenen transformeert, terwijl hij blijft zorgen voor een levendige toevluchtsoord voor nuttige insecten. Een plant die zowel pracht als praktisch nut biedt; een ware aanwinst voor elke buitenruimte.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Vermijd echter dat de wortels in het water blijven staan, dit kan leiden tot wortelrot.

Onderhoud

Snoei de Japanse sierwilg jaarlijks in de late winter of vroege lente om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder ook dode takken en dun de plant uit indien nodig.

Standplaats

Zet de plant op een plek met voldoende zonlicht, maar hij kan ook gedijen in gedeeltelijke schaduw. Kies een locatie met goed doorlatende grond voor optimale groei.

Tip

Bemest de Japanse sierwilg in het voorjaar om gezonde groei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor sierbomen en struiken.

Salix integra 'Hakuro Nishiki', ook wel bekend als de Japanse sierwilg, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen, parken en landschappen.

Deze plant wordt vaak gebruikt als een opvallende eyecatcher vanwege de opvallende kleuren en vormen van de bladeren. De bladeren zijn bont gekleurd met tinten van roze, groen en wit, waardoor de plant een speelse en levendige uitstraling heeft.

Niet alleen is de Japanse sierwilg een decoratieve plant, het heeft ook andere courante gebruiken. Zo wordt het hout van de wilg gebruikt voor vlechtwerk, manden en meubels. Maar ook heeft de plant geneeskrachtige eigenschappen en wordt het gebruikt in de traditionele geneeskunde.

Kortom, Salix integra 'Hakuro Nishiki' is een prachtige plant die zowel decoratief als functioneel kan worden gebruikt in diverse situaties. Met zijn opvallende verschijning en diverse toepassingen is het een aanwinst voor elke tuin of landschap.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Hoogte volgroeide plant 250 cm
Plant familie Salix | Knotwilg
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Salix Babylonica 'Tortuosa'
Krulwilg
Vanaf € 10,95
Salix Repens Nitida
Kruipwilg
Vanaf € 4,75
Salix helvetica
Zwitserse bolwilg
Salix Purpurea 'Nana'
Bittere wilg, Dwergwilg
Vanaf € 4,55
Salix Alba 'Chermesina'
Knotwilg
Vanaf € 42,95
Salix Elaeagnos 'Angustifolia'
Rozemarijnwilg, Grijze wilg
Vanaf € 6,95
Salix lanata
Wollige wilg
Salix Caprea 'Kilmarnock'
Treurwaterwilg
Vanaf € 32,95
Salix repens
Kruipende wilg

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.