Salix elaeagnos 'Angustifolia'

Rozemarijnwilg, Grijze wilg

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Snelle groei
  • Smalle, opgaande vorm
  • Prachtige grijze bladeren
  • Makkelijk te snoeien
  • Geschikt als vakbeplanting
  • Attractief voor bijen en vlinders
Ontdek de charme van de Salix elaeagnos 'Angustifolia', beter bekend als de Rozemarijnwilg of Grijze wilg. Deze sierlijke kleine heester valt op met zijn bossige en opgaande groeiwijze en donkerbruine takken. Voeg een sfeervolle toets toe aan uw tuin met de unieke zilvergrijze, langwerpige, lancetvormige bladeren, die aan rozemarijn doen denken in de lente en veranderen naar donkergroen in de zomer. De onderzijde van de bladeren is met een zacht wit vilt bedekt, wat de plant een boeiend tweezijdig uiterlijk geeft.

Van februari tot maart kunt u genieten van de subtiele schoonheid van de groengele katjes, die de heester een vroege bloeier maken en een prachtige voorbode van de lente zijn. Deze rozemarijnwilg stelt weinig eisen wat betreft de standplaats; volle zon tot halfschaduw voldoet, en een neutrale pH-waarde van de grond is optimaal. Bovendien is de Salix elaeagnos 'Angustifolia' uitermate winterhard, onderhoudsarm en doorstaat hij zonder problemen zeewind en stedelijke luchtvervuiling.

De aanlokkelijke eigenschappen zetten zich voort in de ecologische voordelen; de Rozemarijnwilg verrijkt uw tuinecosysteem door bijen en vlinders te lokken, wat bijdraagt aan de biodiversiteit. In de herfst verwondert de heester nogmaals met zijn gele bladverkleuring, wat een warme gloed over uw tuin werpt.

De Salix elaeagnos 'Angustifolia' is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige, onderhoudsvriendelijke en ecologisch waardevolle plant in hun tuin of als blikvanger in de huiselijke buitenruimte. Met zijn sierlijke bladeren, vroege bloei en aantrekkingskracht voor bijen en vlinders brengt deze heester leven en natuurlijke schoonheid dichter bij huis.

Verzorging en water

De Salix elaeagnos 'Angustifolia' houdt van een vochtige omgeving, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Gebruik bij voorkeur regenwater om kalkvorming te voorkomen.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en om nieuwe groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen.

Tip

Om de groei en bloei van de Salix elaeagnos 'Angustifolia' te bevorderen, kan je in het voorjaar een laagje compost rond de plant aanbrengen. Dit zal de voedingsstoffen in de grond verrijken en zorgen voor een gezonde groei.
De Salix elaeagnos 'Angustifolia', ook bekend als de Rozemarijnwilg of Grijze wilg, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden. Vanwege zijn slanke, grijze bladeren en elegante vorm wordt deze plant vaak gebruikt als decoratieve toevoeging aan tuinen, parken en landschappen. De Rozemarijnwilg gedijt goed in vochtige omgevingen en kan gebruikt worden als natuurlijke scheidingswand of windbreker.

Naast het decoratieve gebruik heeft de Salix elaeagnos 'Angustifolia' ook andere courante toepassingen. De takken van deze plant worden vaak gebruikt in bloemstukken en decoratieve arrangementen vanwege hun flexibiliteit en structurele stevigheid. Bovendien worden de takken van de Rozemarijnwilg ook gebruikt in het vlechten van manden en het maken van gevlochten meubels. Deze plant is dus niet alleen een esthetische toevoeging aan de omgeving, maar ook een functionele en duurzame bron van materiaal voor diverse ambachtelijke toepassingen.
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Salix | Knotwilg
Standplaats Zon
Eigenschappen Opgaande groei, Vakbeplanting, Makkelijk te snoeien

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Salix Repens Nitida
Kruipwilg
Vanaf € 4,75
Salix Alba 'Chermesina'
Knotwilg
Vanaf € 42,95
Salix Integra 'Hakuro Nishiki'
Japanse sierwilg
Vanaf € 10,95
Salix Caprea 'Kilmarnock'
Treurwaterwilg
Vanaf € 32,95
Salix Babylonica 'Tortuosa'
Krulwilg
Vanaf € 10,95
Salix Purpurea 'Nana'
Bittere wilg, Dwergwilg
Vanaf € 4,55
Salix helvetica
Zwitserse bolwilg
Salix lanata
Wollige wilg
Salix repens
Kruipende wilg