Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen'

Braambes

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Vruchtbare soort
  • Plant moet gesteund worden
  • Kleine vruchten
  • Geurend
  • Doornloze braam

Ontdek de charmes van Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen', een aantrekkelijke variëteit van de braambes die uw tuin zonder twijfel zal verrijken. Met zijn opvallende, doornloze gestel biedt deze middelgrote struik een veilige en onderhoudsvriendelijke keuze voor zowel ervaren tuiniers als beginners. De decoratieve, ronde vorm en samengestelde, donkergroene, ovale en gezaagde bladeren sieren uw tuin het hele groeiseizoen lang.

Vanaf eind mei tot juli verwelkomt de 'Thornless Evergreen' u met charmante trosjes witte, roosachtige bloemen, die uw tuin transformeren in een oase van rust en schoonheid. Het ware spektakel volgt later in de zomer en de herfst, wanneer de plant beloond wordt met een overvloed aan stevige, sappige en zoete zwarte braambessen. Deze vruchten zijn niet alleen heerlijk vers uit de tuin, maar ook perfect voor culinaire bereidingen.

Deze veelzijdige braambes gedijt goed in zowel volle zon als halfschaduw en is niet bijzonder kieskeurig wat betreft de bodemtype; hij geeft de voorkeur aan een zure tot neutrale pH, mits de grond goed doorlaatbaar en humusrijk is. De plant is goed winterhard en een uitstekende keuze voor tuinen in koudere klimaten. Bovendien draagt 'Thornless Evergreen' bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken, terwijl het ook nog eens ietwat luchtvervuiling verdraagt.

Kortom, de Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen' is een absolute aanwinst voor elke huis- of tuinomgeving. Niet alleen biedt deze plant esthetische waarde en heerlijke vruchten, maar het is ook een duurzame keuze die bijdraagt aan de lokale fauna. Maak uw tuin compleet met deze prachtige, onderhoudsvriendelijke en productieve braambesstruik.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

Onderhoud

Verwijder regelmatig onkruid en dode takken rondom de plant. Snoei de braambes jaarlijks in de winter om de plant gezond en goed gevormd te houden. Gebruik handschoenen tijdens het snoeien om jezelf te beschermen tegen de stekels.

Standplaats

Zorg ervoor dat de braambes op een zonnige plek staat, maar halfschaduw wordt ook verdragen. De plant gedijt goed in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden.

Tip

Plaats een steun of gaas naast de plant om de lange, flexibele takken te ondersteunen en te begeleiden. Dit voorkomt dat de takken gaan hangen en helpt de plant om een mooie vorm aan te nemen.

De Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen' is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Met zijn groenblijvende bladeren en mooie bloemen voegt deze plant kleur en leven toe aan elke tuin of landschap.

Niet alleen is de 'Thornless Evergreen' braambes een esthetische toevoeging aan uw buitenruimte, maar het is ook een nuttige plant voor culinair gebruik. De sappige, zoete bessen kunnen worden geplukt en gebruikt in diverse recepten, zoals jam, taarten en desserts. Bovendien bevatten de bessen veel voedingsstoffen en antioxidanten, waardoor ze ook nog eens gezond zijn om te eten.

Naast het decoratieve en culinaire gebruik, kan de Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen' ook dienen als een natuurlijke afscheiding of hekwerk. Met zijn doornloze eigenschappen is deze plant veilig te planten langs paden, opritten of speelgebieden, zonder het risico van steken of krassen.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 250 cm
Plant familie Rubus | Taybes
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Doornloze braam, Geurend, Kleine vruchten, Plant moet gesteund worden, Vruchtbare soort

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Rubus idaeus 'Ottawa'
Framboos
€ 10,95
Rubus Idaeus 'Malling Promise'
Framboos
Vanaf € 10,95
Rubus Idaeus 'Zefa Herbsternte'
Framboos
Vanaf € 8,95
Rubus 'Boysenberry'
Boysenberry
€ 10,95
Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen'
Braambes
€ 10,95
Rubus phoenicolasius
Japanse wijnbes
€ 10,95
Rubus idaeus 'Autumn Bliss'
Framboos
€ 10,95
Rubus 'Loganberry'
Brambozen
€ 10,95
Rubus Idaeus 'Fallgold'
Framboos
Vanaf € 10,95
Rubus 'Tayberry'
Taybes
€ 10,95