Rubus 'Black Satin'

Braambes

Variatie

exclamation
Enkel verzending naar België

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

- Vruchtbare soort - Plant moet gesteund worden - Zelfbestuivend - Zoete smaak

Ontdek de charme van de Rubus fruticosus 'Black Satin', een prachtige variëteit van de welbekende braambes. Deze middelgrote, bladverliezende struik verrijkt elke tuin met zijn breed, rond opgaande vorm en aantrekkelijke, donkergroene bladeren. De ovale, gezaagde bladeren zorgen voor een weelderige groenaccent en creëren een natuurlijk paradijs in uw buitenruimte.

In de late lente en vroege zomer wordt de 'Black Satin' een prachtig toevluchtsoord voor bestuivers dankzij de trosjes witte, roosachtige bloemen die de plant siert vanaf eind mei tot juli. Deze flora gaat naadloos over in de zomer en herfst met de productie van sappige, zoete, diepzwarte braambessen, die niet alleen oogstrelend zijn, maar ook een smaaksensatie bieden voor liefhebbers van vers fruit.

De Rubus 'Black Satin' stelt weinig eisen wat betreft de standplaats; hij gedijt in zowel volle zon als halfschaduw. Zijn voorkeur gaat uit naar een zure tot neutrale bodem met een goede drainage en een rijke aanwezigheid van humus, waarin hij optimaal kan floreren. Deze plant is robuust en winterhard, wat hem een betrouwbare en onderhoudsvriendelijke keuze maakt voor tuiniers van elk niveau. Door zijn doornloze structuur is het plukken van bessen bovendien een aangename en veilige bezigheid.

Naast zijn visuele aantrekkingskracht en de heerlijke vruchten is de 'Black Satin' ook een ecologische aanwinst. Het lokt bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin, en kan zelfs een zekere mate van luchtvervuiling verdragen.

Kies voor de Rubus fruticosus 'Black Satin' in uw tuin of buitenruimte en geniet van de unieke combinatie van esthetische pracht, heerlijke braambessen en verhoogde natuurlijke biodiversiteit. Een makkelijke èn smakelijke toevoeging die uw leefomgeving verrijkt op meerdere fronten!

Verzorging en water

De Rubus 'Black Satin' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

Onderhoud

Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig, bij voorkeur in het voorjaar met een algemene meststof voor fruitplanten. Snoei in de winter om dode takken te verwijderen en de vorm van de plant te behouden. Bescherm de plant tijdens de winter tegen vorst.

Standplaats

Plaats de Rubus 'Black Satin' op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtstroom krijgt en niet te dicht op andere planten staat. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond.

Tip

Bescherm de vruchten van de Rubus 'Black Satin' tegen vogels door gebruik te maken van vogelnetten of andere beschermende maatregelen. Zo geniet je van een overvloedige oogst van heerlijke braambessen.

De Rubus 'Black Satin', ook bekend als de Braambes, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn donkere, glanzende bladeren en mooie bloemen is hij een mooie toevoeging aan elke tuin of terras.

Niet alleen is de Braambes een decoratieve plant, maar hij heeft ook veel courante gebruiken. De heerlijke vruchten van de plant kunnen worden gebruikt in jam, desserts, en zelfs wijn. Daarnaast hebben de bladeren van de plant ook geneeskrachtige eigenschappen en worden ze soms gebruikt in kruidengeneeskunde.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 200 cm
Plant familie Rubus | Taybes
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zoete smaak, Zelfbestuivend, Plant moet gesteund worden, Vruchtbare soort

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Rubus 'Boysenberry'
Boysenberry
€ 10,95
Rubus Fruticosus 'Thornless Evergreen'
Braambes
€ 10,95
Rubus 'Tayberry'
Taybes
€ 10,95
Rubus Fruticosus 'Thornless Evergreen'
Braambes
€ 10,95
Rubus 'Loganberry'
Brambozen
€ 10,95
Rubus Idaeus 'Zefa Herbsternte'
Framboos
Vanaf € 8,95
Rubus Idaeus 'Ottawa'
Framboos
€ 10,95
Rubus Idaeus 'Malling Promise'
Framboos
Vanaf € 10,95
Rubus Phoenicolasius
Japanse wijnbes
€ 10,95
Rubus Idaeus 'Fallgold'
Framboos
Vanaf € 10,95