Rhododendron 'Moerheim'

Rhododendron

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zure grond
  • Bladhoudend
  • Rijkbloeiend
  • Bodembedekker
  • Stevige groei
  • Prachtige bloemen

Ontdek de charme van de Rhododendron 'Moerheim', een prachtige toevoeging aan elke tuin of balkon. Deze kleine wintergroene Rhododendron is door zijn bossige en compacte groeivorm perfect voor zowel de kleinere als de ruimere buitenruimtes. De kleine, elliptische en glanzende bladeren bieden het hele jaar door een rijke, donkergroene kleur, waardoor deze plant nooit zijn aantrekkingskracht verliest.

In het voorjaar, specifiek in de maanden april en mei, komt de 'Moerheim' tot leven met een overvloed aan violetblauwe bloemen. Deze zijn trechtervormig en vormen trossen, wat een opvallend en vrolijk spektakel in de tuin creëert. De bloemen zijn robuust en kunnen zelfs tegen een paar graden vorst, wat de 'Moerheim' een betrouwbare keuze maakt voor het Nederlandse klimaat.

De Rhododendron 'Moerheim' stelt enkele eisen aan zijn omgeving om optimaal te kunnen floreren. Een standplaats in gefilterd zonlicht of halfschaduw is ideaal, waarbij bescherming tegen harde winden een must is. Ook is het belangrijk dat de wortelzone een beschaduwde en vochtige plek is. Zorg voor een zure, goed doorlatende bodem die consistent vochtig blijft, zonder volledig uit te drogen. Gelukkig is de plant onderhoudsarm en vereist weinig snoeiwerkzaamheden waardoor het een gemakkelijke plant is om te verzorgen. De Rhododendron 'Moerheim' is bovendien goed winterhard.

Met de Rhododendron 'Moerheim' haalt u een sterke en visueel aantrekkelijke plant in huis of in de tuin. Het is de ideale keuze voor wie op zoek is naar een onderhoudsvriendelijke, wintergroene plant die jaarlijks een prachtige bloei garandeert. Geef uw buitenruimte een vleugje kleur en natuur met deze bijzondere Rhododendron!

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, en vermijd dat de grond uitdroogt.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant er mooi en gezond uit te laten zien. Geef in het voorjaar organische mest om de groei te bevorderen.

Standplaats

Plaats de Rhododendron 'Moerheim' op een plek met halfschaduw, waar de plant beschermd is tegen felle zon en harde wind. De grond moet goed doorlatend zijn.

Tip

Besproei de bladeren van de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen, vooral tijdens warme periodes.

Rhododendron 'Moerheim' is een prachtige plant die veelal wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve waarde. Met zijn glanzende groene bladeren en mooie bloemen is deze plant een aanwinst voor elke tuin. De dieprode bloemen zorgen voor een kleurrijk accent en kunnen de tuin in het voorjaar echt opfleuren.

Niet alleen als decoratieve plant is de Rhododendron 'Moerheim' geliefd, maar ook vanwege zijn andere courante gebruiken. Zo wordt deze plant vaak gebruikt als haagplant voor het creëren van privacy in de tuin. De dichte groei en het groenblijvende blad maken het een uitstekende keuze voor een natuurlijke erfafscheiding.

Bloemkleur Paars
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 6
Hoogte volgroeide plant 300 cm
Plant familie Rhododendron | Rhododendron
Standplaats Halfschaduw
Eigenschappen Bodembedekker, Rijkbloeiend, Bladhoudend, Zure grond

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Rhododendron 'Cilpinense'
Rhododendron
€ 12,95
Rhododendron 'Caroline Allbrook'
Rhododendron
€ 19,95
Rhododendron 'Alfred'
Rhododendron
€ 19,95
Rhododendron 'Shamrock'
Rhododendron
€ 12,95
Rhododendron 'Madame Masson'
Rhododendron
€ 19,95
Rhododendron 'Lee'S Dark Purple'
Rhododendron
€ 19,95
Rhododendron 'Bashful'
Rhododendron
€ 69,95
Rhododendron 'Marie Forte'
Rhododendron
€ 19,95