Rhododendron 'Bashful'

Rhododendron

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zure grond
  • Bladhoudend
  • Rijkbloeiend
  • Zalmroze bloemkleur

Maak kennis met de Rhododendron 'Bashful', een sierlijke aanvulling op elke tuin of plantencollectie binnenshuis. Deze rhododendronsoort valt op door zijn compacte groei en de kleine, glanzende, elliptische bladeren die een betoverende zalmroze kleur bezitten. Daarnaast heeft de 'Bashful' het bijzondere vermogen om al in februari te bloeien, waardoor uw tuin al vroeg in het jaar een kleurrijke impuls krijgt.

De charmante trechtervormige zalmroze bloemen verschijnen in kleine, maar opvallende trossen die het hart van elke plantenliefhebber sneller zullen doen slaan. Dankzij haar winterharde aard is deze rhododendron een trouwe doorzetter die ook bij koudere temperaturen haar sierlijke bladerentechniek behoudt, hoewel de vorstgevoelige bloemen bescherming kunnen vereisen.

Voor een optimale groei en bloei verlangt Rhododendron 'Bashful' een standplaats met gefilterd zonlicht of in halfschaduw. Ze gedijt het beste op een beschutte plek waar ze niet blootgesteld wordt aan gure winden. De wortelzone prefereert een bedekte laag, wat niet alleen voor een esthetisch mooi beeld zorgt, maar de Rhododendron 'Bashful' ook helpt tegen het uitdrogen. De bodem moet zuur, vochtig en goed doorlatend zijn, en alhoewel de plant weinig snoei nodig heeft, is aandacht voor nooit compleet uitdrogende aarde essentieel.

De Rhododendron 'Bashful' zou u moeten overwegen voor uw huis of tuin omwille van haar vroege bloei, onderhoudsvriendelijkheid en prachtige zalmroze bloemen die een oase van rust en natuurlijke schoonheid bieden. Geniet van de serene uitstraling en de rustgevende kleuren die deze plant met zich meebrengt, een perfecte keuze voor wie het hele jaar door wil genieten van een levendig stukje natuur.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Gebruik bij voorkeur regenwater voor het besproeien van de plant.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en de groei te stimuleren.

Standplaats

Plaats de Rhododendron 'Bashful' op een plek met halfschaduw. De plant gedijt goed in een vochtige, goed doorlatende bodem. Bescherm de plant tegen felle middagzon en harde wind.

Tip

Gebruik een mulchlaag van schors of bladeren rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Dit helpt ook om de grondtemperatuur te reguleren en de wortels te beschermen tegen vorst.

Rhododendron 'Bashful' is een prachtige en decoratieve plant die vaak wordt gebruikt in tuinen en landschappen. Met zijn weelderige groenblijvende bladeren en mooie bloemen is deze plant een perfecte keuze voor het toevoegen van kleur en textuur aan tuinen en borders.

Naast zijn decoratieve waarde wordt de Rhododendron 'Bashful' ook vaak gebruikt als privacy-scherm of als windbreker in tuinen. Door zijn dichte groeiwijze is het een uitstekende keuze voor het creëren van een natuurlijke afscheiding of het beschermen van delicate planten tegen harde wind.

De Rhododendron 'Bashful' is ook geliefd vanwege zijn aantrekkingskracht op bijen, vlinders en andere bestuivers. Door deze plant in de tuin te zetten, kan bijgedragen worden aan het bevorderen van de biodiversiteit en het ondersteunen van de lokale ecosysteem.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 1 tot 2
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Rhododendron | Rhododendron
Standplaats Halfschaduw
Eigenschappen Zalmroze bloemkleur, Rijkbloeiend, Bladhoudend, Zure grond

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Rhododendron 'Sneezy'
Rhododendron
Vanaf € 19,95
Rhododendron 'Percy Wiseman'
Rhododendron
€ 19,95
Rhododendron 'Albert Schweitzer'
Rhododendron
€ 19,95
Rhododendron 'Catawbiense' Grandiflorum
Rhododendron
Vanaf € 19,95
Rhododendron 'Elizabeth'
Rhododendron
€ 12,95
Rhododendron 'Dreamland'
Rhododendron
Vanaf € 16,95
Rhododendron 'Alfred'
Rhododendron
€ 19,95
Rhododendron 'Marie Forte'
Rhododendron
€ 19,95