Rhododendron 'Alfred'

Rhododendron

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Zure grond
 • Compacte groei
 • Bladhoudend
 • Rijkbloeiend
 • Langzame groei
 • Rhododendron 'Alfred'

Ontmoet de Rhododendron 'Alfred', een charmante, groenblijvende struik die met zijn middelgrootte en compacte, opgaande vorm een statige aanwezigheid in elke tuin vormt. De smal ovaalvormige bladeren van deze catawbiense hybride zijn rijkelijk gekleurd van middengroen tot een diep donkergroen, en bieden een prachtige, rustgevende achtergrond gedurende het hele jaar.

Als de meidagen aanbreken en tot in juni, tooit de Rhododendron 'Alfred' zich met een overvloed aan betoverende, trechtervormige bloemen. De donker violet tot paarse kleur van de bloemblaadjes wordt extra benadrukt door de lichte geelgroene vlekken die speels in de keel van de bloem verschijnen, terwijl de sterk gekrulde randen van de bloemen een elegante toets geven.

Deze Rhododendron is niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens verbazingwekkend onderhoudsvriendelijk. Hij gedijt het beste in gefilterd zonlicht of halfschaduw, verlangt een beschut plekje tegen de wind en een schaduwrijke basis om zijn wortels koel te houden. De ideale bodem voor de 'Alfred' is zuur, vochtig, maar goed doorlatend, en hoewel hij tegen de drogere periodes kan, laat u de grond liever niet volledig uitdrogen. Bovendien is deze plant zeer winterhard en behoeft hij nauwelijks snoeiwerk.

Kortom, de Rhododendron 'Alfred' is een waardevolle toevoeging aan elke tuin of groot terras. Niet alleen vanwege zijn opmerkelijke bloemenpracht en groenblijvende karakter, maar ook om zijn gemak en stoere, natuurlijke elegantie. Of u nu een wat formelere tuin wilt opfleuren of simpelweg genieten van een betoverende bloei in het voorjaar, deze plant zal u elk jaar opnieuw verrassen met zijn schoonheid. Het is de perfecte keuze voor elke plantenliefhebber die op zoek is naar een combinatie van visuele pracht en eenvoud in verzorging.

Verzorging en water

De Rhododendron 'Alfred' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

Onderhoud

Snoei de Rhododendron 'Alfred' direct na de bloei om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en takken regelmatig om de plant gezond te houden. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor zuurminnende planten.

Standplaats

Zet de Rhododendron 'Alfred' op een plek waar hij halfschaduw krijgt, bij voorkeur beschut tegen harde wind. De grond moet goed doorlatend zijn en licht zuur, met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Gebruik indien nodig tuinturf om de grond zuurder te maken.

Tip

Plaats een laagje mulch rond de Rhododendron 'Alfred' om vocht vast te houden en de grondtemperatuur te reguleren. Dit helpt ook om onkruidgroei te onderdrukken en de plant te beschermen tegen vorstschade.

Rhododendron 'Alfred' is een prachtige plant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve waarde in tuinen, parken en landschappen.

Deze plant is perfect voor het creëren van een kleurrijke en levendige uitstraling in elke buitenruimte. Met zijn opvallende bloemen in verschillende tinten roze en paars, trekt de Rhododendron 'Alfred' zeker de aandacht en voegt het een vleugje schoonheid toe aan elke omgeving.

Niet alleen voor decoratief gebruik, maar de Rhododendron 'Alfred' heeft ook andere courante toepassingen. Vanwege zijn dichte groei en groenblijvende bladeren, kan deze plant ook worden gebruikt als natuurlijke afscheiding of als onderdeel van een afbakening van de tuin.

Bovendien kunnen de bloemen van de Rhododendron 'Alfred' worden gebruikt in bloemstukken en arrangementen, waardoor ze een veelzijdige plant zijn voor zowel binnen als buiten decoratie.

Bloemkleur Paars
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 1 tot 2
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Rhododendron | Rhododendron
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Langzame groei, Rijkbloeiend, Bladhoudend, Compacte groei, Zure grond

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Rhododendron 'Scarlet Wonder'
Rhododendron
€ 12,95
Rhododendron 'Catawbiense' Grandiflorum
Rhododendron
Vanaf € 19,95
Rhododendron 'Lord Roberts'
Rhododendron
€ 19,95
Rhododendron 'Albert Schweitzer'
Rhododendron
€ 19,95
Rhododendron Impeditum
Rhododendron
€ 12,95
Rhododendron 'Surrey Heath'
Rhododendron
Vanaf € 19,95
Rhododendron 'Gristede'
Rhododendron
€ 12,95
Rhododendron 'Cosmopolitan'
Rhododendron
Vanaf € 19,95