Quercus cerris

Moseik

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Eivormige kroon
  • Gele herfstverkleuring
  • Sterke en robuuste struik
  • Bestand tegen luchtvervuiling
  • Goede schaduwboom
  • Aantrekkelijk voor vogels
Breng een stukje robuuste natuur in uw tuin met de Quercus cerris, beter bekend als de Moseik. Deze statige loofboom is niet alleen een sieraad voor het oog, maar biedt ook een scala aan ecologische voordelen. De Moseik pronkt met een breed kegelvormige kroon, die een prachtig silhouet creëert tegen de hemel.

Het donkergroene, leerachtige blad is langwerpig tot ovaal gevormd, met een kenmerkende ruwe bovenzijde die een interessante textuur toevoegt aan het tuinbeeld. De onderkant van het blad is kaal, en met de 4 tot 9 ondiepe en diepe lobben ontstaat er een complex en aantrekkelijk bladpatroon dat seizoensveranderingen prachtig weergeeft.

De vruchten van de Moseik zijn de herkenbare eikels, gezet in opvallende napjes met lange, smalle schubben die een uniek uiterlijk geven wanneer ze tussen de bladeren door twinkelen. Deze eikels bieden niet alleen een voedselbron voor diverse wilde dieren, maar voegen ook een decoratief element toe aan de boom in de herfst.

Het aanplanten van een Quercus cerris in uw tuin betekent investeren in een sterke, langlevende boom die generaties lang meegaat. De Moseik is bestand tegen verschillende bodemtypes en stadsomstandigheden, waardoor het een ideale keuze is voor zowel landelijke als stedelijke omgevingen.

Kies voor de Moseik als u op zoek bent naar een imposante, onderhoudsvriendelijke boom die jaar na jaar blijft verrassen met zijn esthetische charme en ecologische waarde. Met zijn spectaculaire groei en aantrekkelijke verschijningsvorm is de Moseik een must-have voor iedereen die duurzaamheid en natuurlijke schoonheid in huis of tuin wil brengen.

Verzorging en water

De Quercus cerris heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water, zodat de grond gedurende de dag kan opdrogen.

Onderhoud

Het onderhoud van de Quercus cerris is vrij eenvoudig. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Verwijder ook regelmatig onkruid rondom de plant om de groei niet te belemmeren.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste in zowel zon als halfschaduw. Plaats de Quercus cerris op een beschutte plek in de tuin, uit de directe wind.

Tip

Een handige tip voor de Quercus cerris is om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door een laag mulch rond de basis aan te brengen. Dit helpt de wortels te isoleren en beschermt ze tegen bevriezing.
De Moseik (Quercus cerris) is een prachtige boom die gewaardeerd wordt om zijn decoratieve waarde in tuinen en parken. Met zijn imposante omvang en mooie bladeren voegt de Moseik een vleugje elegantie toe aan elke buitenruimte. De boom kan ook gebruikt worden als schaduwboom om verkoeling te bieden tijdens warme zomerdagen.

Naast zijn decoratieve eigenschappen heeft de Moseik ook andere toepassingen. Het hout van de Moseik wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van meubels en vloeren vanwege zijn duurzaamheid en mooie structuur. Bovendien heeft de Moseik ook ecologische waarde, aangezien de boom een belangrijke voedselbron is voor verschillende insecten, vogels en andere dieren.

Kortom, de Moseik is een veelzijdige boom die niet alleen voor decoratieve doeleinden gebruikt kan worden, maar ook voor houtproductie en het ondersteunen van de lokale ecosysteem.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 2000 cm
Plant familie Quercus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Gele herfstverkleuring, Eivormige kroon

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Populus Tremula
Ratelpopulier
Vanaf € 2,75
Prunus Avium 'Bigarreau Napoleon'
Witte vleeskers
Vanaf € 22,95
Pyrus Communis 'Dubbele Philip'
Peer
Vanaf € 22,95
Betula Pendula
Zilverberk
Vanaf € 14,95
Malus 'Red Sentinel'
Sierappel 'Red Sentinel'
Vanaf € 28,95
Mespilus Germanica
Mispel
Vanaf € 32,95
Pyrus Salicifolia 'Pendula'
Treurpeer
Vanaf € 62,95
Malus Domestica Melrose
Appelboom
Vanaf € 24,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.