Prunus domestica 'Mirabelle De Nancy'

Pruim

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Vast en sappig vruchtvlees
  • Zelfbestuivend
  • Heerlijke smaak
  • Rijpt vroeg in het seizoen
  • Geschikt voor verse consumptie en verwerking
  • Rijkelijke oogst
Geniet van een stukje Franse geschiedenis in je tuin met de Prunus domestica 'Mirabelle De Nancy', ook wel bekend als de 'Mirabelle De Metz' of de koosjespruim. Dit robuuste pruimenras, oorspronkelijk afkomstig uit het Midden-Oosten of Azië en rond de 16e eeuw in Frankrijk gearriveerd, zal u verleiden met zijn eenvoud en charme.

De 'Mirabelle De Nancy' is een middelgrote bladverliezende pruimenboom die zich typeert door zijn bossige, opgaande groei en een prachtige bolronde kroon die zorgt voor een dichte bladerdak. Zijn bladeren zijn ovaalvormig, mooi getand en komen uit in een elegante donkergroene kleur. Deze bijzondere pruimensoort begroet de lente met betoverende witte bloesems die niet alleen het oog strelen maar ook de geurzin verwennen.

Als de bloemen langzaam verdwijnen, is het in de herfst tijd voor de ware show: de 'Mirabelle De Nancy' produceert kleine, ronde pruimen met een intens sappige bite. Het vruchtvlees is geelachtig van kleur, verrassend zacht en bezit een heerlijk zoete en aromatische smaak die u terugvoert naar de idyllische Franse plattelandsleven. Bovendien is deze variëteit zelfbestuivend, waardoor het een perfecte keuze is voor tuiniers die slechts ruimte hebben voor één enkele boom.

Deze pruimenboom prefereert een zonnige plek en groeit het best in een neutrale tot licht kalkrijke, goed doorlatende bodem. Hij past zich ook goed aan lichte grondsoorten aan. De boom is zeer winterhard en aangenaam veerkrachtig. Maar er is meer; de 'Mirabelle De Nancy' trekt bijen en vlinders aan, versterkt de biodiversiteit en kan zelfs gedijen in de kustcondities van een zacht klimaat.

De keuze voor de Prunus domestica 'Mirabelle De Nancy' in uw tuin of boomgaard is een besluit vol aroma en schoonheid. Van de vroege bloemenpracht tot de herfstige fruitoogst geniet u van een cyclus die jaarlijks terugkeert. En ook niet onbelangrijk: met deze pruimenboom kiest u voor een mondvol gezonde, zelfgekweekte vruchten en draagt u bij aan een rijkere, natuurvriendelijke omgeving. Maak van uw tuin een smaakvolle oase met deze bijzondere pruim!

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken om de gezondheid en vorm van de plant te behouden. Snoei de plant in het late voorjaar of vroege zomer om de groei te bevorderen.

Standplaats

Plaats de Prunus domestica 'Mirabelle De Nancy' op een locatie waar hij voldoende zonlicht krijgt, maar ook wat beschutting heeft tegen de hete middagzon. Hij gedijt goed in zowel volle zon als halfschaduw.

Tip

Bemest de plant na het snoeien in het voorjaar voor een extra gezonde groei en vruchtvorming.

De Prunus domestica 'Mirabelle De Nancy' is een pruimenboom die wordt gewaardeerd om zijn decoratieve waarde in tuinen en landschappen. Met zijn mooie bloesems in het voorjaar en sappige vruchten in de zomer, voegt deze boom schoonheid en kleur toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde, zijn de pruimen van de 'Mirabelle De Nancy' ook bekend om hun zoete smaak en worden ze veel gebruikt in de keuken. De vruchten kunnen worden gegeten als vers fruit, worden gebruikt in jam, gelei en gebak, of zelfs worden ingemaakt om langdurig te bewaren. Daarnaast kunnen de pruimen ook worden gebruikt om heerlijke likeuren en brandewijnen te maken.

Of het nu gaat om het toevoegen van schoonheid aan uw tuin of het oogsten van heerlijke vruchten voor culinaire doeleinden, de Prunus domestica 'Mirabelle De Nancy' is een veelzijdige en waardevolle aanwinst voor elke buitenruimte.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 500 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zelfbestuivend, Vast en sappig vruchtvlees

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Prunus Domestica 'Belle De Louvain'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Reine Claude D'Althan'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Victoria'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Reine Claude D'Oullins'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Wignon'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Bleue De Belgique'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Altesse Double'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Opal'
Pruim
Vanaf € 32,95
Prunus Domestica 'Monsieur Hatif'
Pruim
Vanaf € 22,95
Prunus Domestica 'Hauszwetsche'
Pruim
Vanaf € 29,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.