Potentilla fruticosa 'Sommerflor'

Struikganzerik

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 8,06 per stuk
  • Bossige struik
  • Decoratief
  • Goudgele bloemen
  • Haagplant
  • Vakbeplanting
  • Verdraagt goed snoei

Ontdek de charmante uitstraling van de Potentilla fruticosa 'Sommerflor', ook bekend als struikganzerik, een sierlijke toevoeging aan elke tuin of groenproject. Deze kleine bladverliezende heester is het toonbeeld van een onderhoudsvriendelijke plant die een dichte, bolronde vorm aanneemt. Zijn smalle grijsgroene blaadjes vormen een perfect decor voor de betoverende, heldergele boterbloemachtige bloemen die uw tuin van juni tot eind september in een kleurenzee omtoveren.

Voor een optimale groei en bloei verkiest de 'Sommerflor' een plekje in volle zon of gedeeltelijke schaduw. Het is een veelzijdig exemplaar dat zich moeiteloos aanpast aan uiteenlopende grondsoorten. Aandacht voor de zonligging betaalt zich uit in de bloeiprestatie: in volle zon zullen de bloemen vroeger en iets minder intens kleuren dan in de schaduw.

Bovendien blinkt de struikganzerik uit in zijn winterhardheid en droogtetolerantie. Hij trotseert zoute zeewind en stedelijke luchtvervuiling zonder problemen. U kunt ook genieten van een levendige tuin die zoemt van bijen en fladdert van vlinders, want deze heester trekt nuttige bestuivers aan. Daarnaast is deze plant ziektevrij en onaantrekkelijk voor ongedierte, waardoor uw tuinonderhoud tot een minimum beperkt blijft.

Kies voor de Potentilla fruticosa 'Sommerflor' als u verlangt naar een langbloeiende, winterharde en onderhoudsvriendelijke heester die niet alleen uw tuin verrijkt, maar ook een toevluchtsoord biedt voor het lokale dierenleven. Een plant die streeft naar evenwicht tussen schoonheid en functionaliteit, en die belooft elke buitenruimte te transformeren in een levendige en veerkrachtige oase.

Verzorging en water

Potentilla fruticosa 'Sommerflor' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder regelmatig dode of zieke takken en snoei de struik lichtjes na de bloei om de vorm te behouden.

Standplaats

Potentilla fruticosa 'Sommerflor' groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd directe middagzon in de zomer.

Tip

Geef deze struik regelmatig organische meststoffen in het voorjaar om de groei en bloei te bevorderen.

Potentilla fruticosa 'Sommerflor', ook bekend als struikganzerik, is een populaire plant vanwege zijn decoratieve waarde in de tuin. Met zijn opvallende gele bloemen en groenblijvende bladeren is het een aantrekkelijke toevoeging aan elke tuin of landschapsontwerp.

Naast zijn decoratieve waarde wordt struikganzerik ook vaak gebruikt in bodembedekkingstoepassingen. De dichte groeiwijze van de plant maakt hem ideaal voor het bedekken van kale grond en het onderdrukken van onkruid. Dit maakt het een duurzame keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een onderhoudsarme optie.

Bovendien heeft struikganzerik ook potentieel medicinale toepassingen. In de kruidengeneeskunde wordt de plant gebruikt vanwege zijn ontstekingsremmende en samentrekkende eigenschappen, en wordt het vaak gebruikt in de behandeling van verschillende aandoeningen.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Potentilla | Struikganzerik
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Verdraagt goed snoei, Vakbeplanting, Haagplant, Goudgele bloemen, Decoratief, Bossige struik

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Potentilla fruticosa 'Tilford Cream'
Struikganzerik
Potentilla fruticosa 'Daydawn'
Struikganzerik
Potentilla fruticosa Lovely Pink
Struikganzerik
Potentilla fruticosa 'Mango Tango'
Struikganzerik
Potentilla Fruticosa 'Goldfinger'
Struikganzerik
Vanaf € 3,75
Potentilla Fruticosa 'Abbotswood'
Struikganzerik
Vanaf € 3,75
Potentilla Fruticosa 'Elizabeth'
Struikganzerik
Vanaf € 3,75
Potentilla Fruticosa 'Red Ace'
Struikganzerik
Vanaf € 3,75
Potentilla Fruticosa Princess 'Pink Queen'
Struikganzerik
Vanaf € 3,75
Potentilla Fruticosa 'Kobold'
Struikganzerik
Vanaf € 3,75