Potentilla fruticosa 'Maanelys'

Struikganzerik

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 10 voor € 8,06 per stuk
 • Bossige struik
 • Decoratief
 • Haagplant
 • Vakbeplanting
 • Verdraagt goed snoei

Ontdek de charmante Potentilla fruticosa 'Maanelys', beter bekend als de struikganzerik, een prachtige toevoeging aan elke tuin of groene ruimte. Deze kleine, bladverliezende heester valt op door zijn bolronde, dichtbossige vorm en grijsgroene, smalle blaadjes. Van juni tot eind september verwent de 'Maanelys' je zintuigen met een weelderige bloei van lichtgele tot crèmekleurige boterbloemachtige bloemetjes, elk gekenmerkt door een donkergeel hart.

De struikganzerik is een ongecompliceerde plant die zich gemakkelijk aanpast aan verschillende omstandigheden. Hij floreert het beste in volle zon of halfschaduw, waarbij de bloemen in de volle zon ietwat vroeger uitbloeien en een subtielere kleur hebben. Deze veelzijdige heester voelt zich thuis in allerlei grondtypes, wat het ideaal maakt voor diverse tuinsettings. Bovendien is de 'Maanelys' uitermate winterhard en kan deze goed tegen droogte. Hierdoor behoeft de plant minimale verzorging, wat erg gunstig is voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

Naast zijn esthetische waarde heeft de Potentilla fruticosa 'Maanelys' ook een belangrijke ecologische functie. De bloemen trekken bijen en vlinders aan, waarmee ze bijdragen aan de biodiversiteit in je tuin. De struik is resistent tegen ziekten en heeft geen last van ongedierte. Zelfs in stedelijke gebieden waar luchtvervuiling heerst of langs de kust waar zoute zeewind waait, blijft de struikganzerik veerkrachtig en mooi.

Kortom, met zijn lange bloeiperiode, geringe onderhoud en aantrekkelijke uiterlijk is de Potentilla fruticosa 'Maanelys' een uitstekende aanwinst voor elke buitenruimte. Deze plant is niet alleen een lust voor het oog, maar helpt ook bij het ondersteunen van lokale fauna. Voeg een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan je omgeving door de Potentilla fruticosa 'Maanelys' een plekje in je huis of tuin te geven.

Verzorging en water

Om de Potentilla fruticosa 'Maanelys' gezond te houden, is het belangrijk om de grond licht vochtig te houden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg er echter voor dat de grond niet te nat wordt, dit kan leiden tot wortelrot.

Onderhoud

Deze struikganzerik heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder regelmatig dode bloemen en snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden. Verwijder ook regelmatig ongewenste scheuten om de groei van de plant te bevorderen.

Standplaats

De Potentilla fruticosa 'Maanelys' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd felle middagzon in de zomermaanden. De struikganzerik is winterhard en kan zowel in de volle grond als in een pot worden geplant.

Handige tip

Als je wilt genieten van een overvloedige bloei, kun je de struikganzerik in het voorjaar bemesten met een algemene meststof. Dit zal de groei bevorderen en zorgen voor mooie, kleurrijke bloemen.

Potentilla fruticosa 'Maanelys', ook bekend als Struikganzerik, is een veelzijdige en aantrekkelijke plant die zowel decoratief als functioneel gebruik biedt in de tuin.

Als decoratieve plant is de Struikganzerik een prachtige toevoeging aan elke tuin. Met zijn compacte groeiwijze en opvallende gele bloemen is het een echte blikvanger, vooral in borders en rotstuinen.

Naast zijn decoratieve waarde heeft de Struikganzerik ook andere courante gebruiksmogelijkheden. Vanwege zijn stevige groei en droogtetolerantie is het een uitstekende keuze voor het beplanten van hellingen en taluds, waar het kan helpen bij het voorkomen van bodemerosie. Bovendien trekt de plant vlinders aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan vlindertuinen.

Kortom, Potentilla fruticosa 'Maanelys' is niet alleen mooi om naar te kijken, maar kan ook een praktische en functionele rol spelen in de tuin, waardoor het een must-have is voor elke tuinier.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 4
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Potentilla | Struikganzerik
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Verdraagt goed snoei, Vakbeplanting, Haagplant, Decoratief, Bossige struik

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Potentilla fruticosa 'Sommerflor'
Struikganzerik
Potentilla Fruticosa 'Goldteppich'
Struikganzerik
Vanaf € 3,75
Potentilla fruticosa Marian Red Robin
Struikganzerik
Potentilla Fruticosa 'Goldfinger'
Struikganzerik
Vanaf € 3,75
Potentilla Fruticosa 'Tangerine'
Struikganzerik
Vanaf € 3,75
Potentilla Fruticosa Princess 'Pink Queen'
Struikganzerik
Vanaf € 3,75
Potentilla fruticosa Lovely Pink
Struikganzerik
Potentilla fruticosa 'Primrose Beauty'
Struikganzerik
Potentilla fruticosa 'Mango Tango'
Struikganzerik
Potentilla fruticosa 'Daydawn'
Struikganzerik