Polystichum setiferum 'Congestum'

Zachte naaldvaren

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,56 per stuk
  • Zachte naaldvaren
  • Bladhoudend
  • Gedrongen plant

Maak kennis met de charmante Polystichum setiferum 'Congestum', beter bekend als de zachte naaldvaren. Deze knappe groenblijver betovert met zijn tweevoudig geveerde en zachte, donkergroene bladeren, die een sierlijke, welhaast rustgevende overhang hebben. De 'Congestum' is een winterharde dwergnaaldvaren die, ondanks zijn bescheiden omvang, een onmiskenbare aanwezigheid in uw tuin zal zijn.

Deze laagblijvende varen prefereert een beschut plekje waar hij ongestoord in de halfschaduw of schaduw kan groeien, verankerd in een humusrijke, voedselrijke, en licht vochtige bodem die toch een goede drainage garandeert. U zult merken dat de Polystichum setiferum 'Congestum' zich snel thuis voelt en zijn taak als bodembedekker met verve zal vervullen.

Zijn winterhardheid en tolerantie voor luchtvervuiling maken hem een praktische aanwinst voor stedelijke tuinen, terwijl zijn vermogen om drogere perioden te doorstaan, hem een probleemloze keuze maakt voor diverse tuinomgevingen. De zachte naaldvaren heeft bovendien weinig last van ongedierte en ziekten, wat zorgt voor een onderhoudsvriendelijke ervaring. Of het nu in de schaduwrijke bostuin, de informele tuin, de rotstuin, de graveltuin of als onderbeplanting onder struiken en bomen is, de 'Congestum' voegt een gelaagdheid van textuur en groen toe waar u het hele jaar door van kunt genieten.

Waarom zou u de Polystichum setiferum 'Congestum' in uw huis of tuin verwelkomen? Omdat deze varentopper met zijn compacte groei en elegante verschijning een vleugje natuurlijke schoonheid toevoegt die zowel rustgevend is voor de geest als aantrekkelijk voor het oog. Laat de zachte naaldvaren uw groene toevluchtsoord compleet maken!

Verzorging en water

De Polystichum setiferum 'Congestum', ook wel bekend als de zachte naaldvaren, heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een plas water staat. Besproei de bladeren regelmatig met een plantenspuit om de luchtvochtigheid te verhogen.

Onderhoud

Deze plant vereist weinig onderhoud. Verwijder regelmatig dode bladeren en houd de grond gezond door af en toe de bovenste laag te vervangen.

Standplaats

Plaats de Polystichum setiferum 'Congestum' op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen direct zonlicht, aangezien dit de bladeren kan verbranden.

Tip

Gebruik een vochtige doek om stof en vuil van de bladeren te verwijderen. Dit helpt de plant om beter te ademen en ziet er ook nog mooi uit!

De Polystichum setiferum 'Congestum', ook bekend als de Zachte naaldvaren, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en interieurs.

Deze varen heeft een weelderig uiterlijk met zijn elegante, gebogen bladeren die een vleugje groen toevoegen aan elke ruimte. Het is een populaire keuze voor het creëren van een groen en weelderig gevoel in zowel formele als informele tuinen.

Naast decoratief gebruik, heeft de Polystichum setiferum 'Congestum' ook andere courante toepassingen. Zo wordt deze varen vaak gebruikt als bodembedekker in schaduwrijke gebieden, waar het kan helpen bij het onderdrukken van onkruid en het behouden van vocht in de grond.

Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 70 cm
Plant familie Polystichum | Hulstvaren
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Gedrongen plant, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

  • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

  • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
  • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

  • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
  • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Polystichum Setiferum
Zachte naaldvaren
Vanaf € 3,75
Polystichum setiferum 'Herrenhausen'
Zachte naaldvaren 'Herrenhausen'
Polystichum setiferum 'Densum'
Zachte naaldvaren
Polystichum aculeatum
Stijve naaldvaren
Polystichum Setiferum 'Dahlem'
Zachte naaldvaren
Vanaf € 3,75
Polystichum braunii
Braun's schildvaren
Polystichum Polyblepharum
Hulstvaren
Vanaf € 3,75