Polystichum aculeatum

Stijve naaldvaren

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 24 voor € 3,75 per stuk
 • Samengesteld blad
 • Bladhoudend
 • Opgaande groei
 • Stijve naaldvaren
 • Polystichum aculeatum

Ontdek de Polystichum aculeatum, beter bekend als de stijve naaldvaren of stekelige schildvaren, die met zijn robuuste en wintergroene karakter een bijzondere toevoeging is aan zowel binnen als buiten het huis. Deze inheemse varen siert elke ruimte met zijn twee tot drievoudig geveerde, leerachtige bladeren. De frisse, licht geelgroene tint van de jonge bladeren ontwikkelt zich tot een diep en verrijkend donkergroen, waardoor de plant gedurende het hele jaar een visueel aantrekkelijk element aan uw omgeving toevoegt.

Middelgroot van stuk staat hij bekend om zijn voorkeur voor een beschut plekje, het liefst in de halfschaduw of volle schaduw, waar hij kan gedijen in een goed doorlaatbare, humusrijke en vochtige grond die arm is aan kalk. Eenmaal geworteld laat de Polystichum aculeatum zich kennen als een sterke, goed winterharde varen. Zijn weerstand tegen luchtvervuiling en droogte maakt hem een makkelijke compagnon voor diverse tuinsettings. Bovendien is hij opvallend resistent tegen ziektes en ongedierte, waardoor hij weinig onderhoud vergt.

Zijn natuurlijke charme maakt de stijve naaldvaren uitstekend geschikt voor gebruik in een bostuin, informele tuin of als deel van een rotstuin of graveltuin. Ook voelt hij zich thuis als onderbeplanting van struiken en bomen, waar hij de bodem een vollere uitstraling geeft. Met de Polystichum aculeatum haalt u een stuk onverstoorbare natuur in uw leefomgeving, waarvan u het hele jaar door kunt genieten. Een plantaardige bondgenoot die zowel uw tuin als huis opleukt met een sierlijke touch van groen, zonder dat het u veel werk kost. Dat is de reden waarom de stijve naaldvaren niet mag ontbreken in uw collectie.

Verzorging en water

De Polystichum aculeatum heeft regelmatig water nodig, maar houdt niet van natte voeten. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar laat de wortels niet in water staan. Geef alleen water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant er gezond uit te laten zien. Snoei de plant indien nodig om de vorm te behouden.

Standplaats

De Polystichum aculeatum gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt, maar ook niet in complete duisternis staat. Een constante temperatuur tussen 15-20°C is ideaal voor deze plant.

Tip

Het besproeien van de bladeren met water op kamertemperatuur helpt de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen, wat gunstig is voor de Polystichum aculeatum.

De Stijve naaldvaren (Polystichum aculeatum) is een prachtige en decoratieve plant die vaak wordt gebruikt in tuinen en landschappen vanwege zijn opvallende verschijning.

Deze plant kan worden gebruikt als een mooie aanvulling op schaduwrijke gebieden, zoals onder grote bomen of langs de rand van een bos. Door zijn donkergroene, glanzende bladeren voegt de Stijve naaldvaren een vleugje elegantie toe aan elke buitenruimte.

Niet alleen is de Stijve naaldvaren een decoratieve plant, maar het is ook een populaire keuze voor bodembedekking. Zijn weelderige groei en dichte bladstructuur zorgen ervoor dat onkruid geen kans krijgt om door te komen, waardoor het onderhoud van de tuin aanzienlijk wordt verminderd.

Bovendien heeft de Stijve naaldvaren ook enkele nuttige toepassingen in de traditionele geneeskunde. Sommige mensen geloven dat een infusie van de bladeren kan worden gebruikt om symptomen van bepaalde aandoeningen te verlichten, hoewel dit gebruik niet wetenschappelijk is bewezen.

Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Polystichum | Hulstvaren
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Opgaande groei, Bladhoudend, Samengesteld blad

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Polystichum Polyblepharum
Hulstvaren
Vanaf € 3,75
Polystichum setiferum 'Herrenhausen'
Zachte naaldvaren 'Herrenhausen'
Polystichum Setiferum
Zachte naaldvaren
Vanaf € 3,75
Polystichum setiferum 'Congestum'
Zachte naaldvaren
Polystichum Setiferum 'Dahlem'
Zachte naaldvaren
Vanaf € 3,75
Polystichum setiferum 'Densum'
Zachte naaldvaren
Polystichum braunii
Braun's schildvaren