Pennisetum alopecuroides 'Gelbstiel'

Lampenpoetsersgras

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,37 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,30 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,20 per stuk
  • Bloeiende siergras met geelkleurige stelen
  • Trekt vogels en vlinders aan
  • Geschikt voor beschutte standplaatsen
  • Mooie gele herfstverkleuring
  • Decoratief in de wintermaanden
  • Geschikt voor borders en potten

De Pennisetum alopecuroides 'Gelbstiel', beter bekend als lampenpoetsersgras, is een sierlijke toevoeging aan elke tuin of buitenspace. Dit half wintergroene gras kenmerkt zich door zijn ronde, compacte groeiwijze die een polvormige structuur creëert. De smal lineaire, grijsgroene bladeren vormen een boogvormige, overhangende massa die in de herfst transformeert in schitterend goudgeel, waardoor uw tuin een warme uitstraling krijgt in de koelere maanden.

Tussen eind augustus en oktober presenteert de 'Gelbstiel' een spectaculaire bloei met rozige bloemaren die trots boven de goudgele stengels uitsteken. Naarmate de herfst vordert, veranderen deze in een betoverend goudgeel, wat voor een extra kleurdimensie in uw tuin zorgt. Dit lampenpoetsersgras heeft een voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke plek en gedijt het best in een goed doorlaatbare, vruchtbare bodem die niet al te zwaar is.

De Pennisetum alopecuroides 'Gelbstiel' is niet alleen mooi, maar ook bijzonder praktisch. Het is redelijk winterhard en kan goed tegen droogte, zeewind en luchtvervuiling. Of u nu een gemengde border wilt verrijken, een graveltuin of prairietuin wilt aanleggen of op zoek bent naar een siergras voor in een kuip op het balkon of terras; deze pennisetum soort is van alle markten thuis. Bovendien zijn de bloemaren geschikt om als snijbloem gebruikt te worden, waardoor u ook binnenshuis van deze natuurlijke schoonheid kunt genieten.

Kortom, de Pennisetum alopecuroides 'Gelbstiel' is een veelzijdige plant die zowel visueel als functioneel waarde toevoegt aan uw leefomgeving. De sierlijke vorm, prachtige herfstkleuren en de gemakkelijke verzorging maken het lampenpoetsersgras een must-have voor iedereen die zijn tuin of balkon met een levendig en onderhoudsvriendelijk accent wil verrijken.

Verzorging en water

De Pennisetum alopecuroides 'Gelbstiel' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan.

Onderhoud

Snoei het lampenpoetsersgras in het voorjaar tot aan de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er fris en gezond uit te laten zien.

Standplaats

Zet de Pennisetum alopecuroides 'Gelbstiel' op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar ook beschermd is tegen felle middagzon.

Tip

Voeg in het voorjaar een laagje mulch toe rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Dit zal helpen om de plant gezond en gelukkig te houden.

Het Lampenpoetsersgras, ook bekend als Pennisetum alopecuroides 'Gelbstiel', is een prachtige decoratieve plant die vaak wordt gebruikt in tuinen en landschappen vanwege zijn unieke uitstraling.

Deze plant wordt vaak gebruikt als borderplant of als solitaire plant in een gras- of prairietuin. De zachte, pluimachtige bloeiaren zorgen voor een elegante uitstraling en trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een prachtige toevoeging is aan elke tuin.

Daarnaast wordt het Lampenpoetsersgras ook gebruikt voor het maken van boeketten en droogbloemarrangementen vanwege de opvallende bloeiaren die lang mooi blijven.

Door zijn winterhardheid en weinig onderhoud is deze plant ook uitermate geschikt voor gebruik in openbare groenvoorzieningen, parken en langs wegen en pleinen.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 6
Hoogte volgroeide plant 75 cm
Plant familie Pennisetum | Lampepoetsergras
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Gele herfstverkleuring, Beschutte standplaats

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Pennisetum Alopecuroides 'Little Bunny'
Lampepoetsergras
Vanaf € 3,25
Pennisetum Villosum
Lampepoetser
Pennisetum Alopecuroides 'Hameln'
Lampepoetsergras
Vanaf € 1,25
Pennisetum Alopecuroides Moudry
Lampenpoetsersgras
Pennisetum Incomptum
Lampepoetser
Pennisetum Orientale
Lampepoetser
Pennisetum Orientale 'Tall Tails'
Lampepoetser
Pennisetum Orientale 'Karley Rose'
Lampepoetser