Pennisetum alopecuroides

Lampepoetsergras

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Prachtige pluimen in de zomer
 • Decoratief winterbeeld
 • Trekt vlinders aan
 • Groeit goed in zon of halfschaduw
 • Geschikt als solitaire plant of in groepen
 • Onderhoudsvriendelijk en weinig eisend

De Pennisetum Alopecuroides, beter bekend als Lampepoetsergras, is een betoverende aanvulling op elke buitenruimte. Dit bladverliezende siergras kenmerkt zich door zijn elegant boogvormige, overhangende bladeren die een schilderachtige middengroene tot donkergroene kleur tentoonspreiden. Wanneer de herfst haar intrede doet, transformeert het lampepoetsergras het tuinlandschap met een prachtige goudgele kleurschakering.

Van augustus tot oktober geniet u van de distinctieve bloei, waarbij de groengele, cilindrische bloemaren evolueren naar een diep paarsbruine tint in de herfstperiode. Optimaal groeit het Lampepoetsergras op een zonnige tot halfschaduwrijke plaats met een bodem die goed doorlatend is. Dit maakt het een veelzijdige toevoeging aan de meest uiteenlopende tuinontwerpen, van een gemengde border tot de modieuze prairietuin.

De Pennisetum Alopecuroides is niet alleen een visueel aantrekkelijke plant, maar ook een staaltje van veerkracht. Het siergras is redelijk tot goed winterhard, kan droge periodes goed doorstaan en heeft een hoge tolerantie voor zeewind en luchtvervuiling. Ook als kuipplant maakt het een sterke indruk en zelfs voor binnen in vaasarrangementen als snijbloem is het een geschikte keuze.

De reden om deze plant in uw tuin of huis te plaatsen, gaat verder dan zijn esthetische waarde alleen; het is een plant die weinig onderhoud vereist, maar wel het hele jaar door structurele schoonheid en dynamiek aan uw omgeving toevoegt. Het Lampepoetsergras is een robuuste, veelzijdige keuze die uw leefomgeving net dat beetje extra karakter en natuurlijke charme biedt.

Verzorging en water

Het Lampepoetsergras heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan.

Onderhoud

Snoei het Lampepoetsergras in het voorjaar tot ongeveer 5-10 cm boven de grond om de groei van nieuwe scheuten te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloeistengels om de plant er fris en gezond uit te laten zien.

Standplaats

Zet het Lampepoetsergras op een zonnige of halfschaduwrijke plek in de tuin. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond en kan ook in potten en bakken worden gekweekt.

Tip

Gebruik een mulchlaag van organisch materiaal rondom de plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Dit helpt de plant gezond te houden en bevordert een weelderige groei.

Lampepoetsergras, ook bekend als Pennisetum Alopecuroides, is een prachtige siergrasplant die veel wordt gebruikt in tuinen en landschappen vanwege zijn decoratieve uitstraling.

De pluizige bloeiaren van het lampepoetsergras zorgen voor een speels en luchtig effect in de tuin. Het is een populaire keuze voor het toevoegen van textuur en beweging aan borders, perken en rotstuinen.

Naast decoratief gebruik heeft het lampepoetsergras ook andere courante toepassingen. Het kan worden gebruikt als bodembedekker om onkruidgroei te onderdrukken en erosie te voorkomen. Daarnaast is het een goede keuze voor het creëren van natuurlijke afscheidingen en privacy in de tuin.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Pennisetum | Lampepoetsergras
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Solitair, Snoeien tot op 10 cm in maart, Groepsbeplanting, Snijbloem, Bloei in pluimen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Pennisetum orientale 'Karley Rose'
Lampepoetser
Pennisetum Alopecuroides 'Hameln'
Lampepoetsergras
Vanaf € 1,25
Pennisetum Alopecuroides 'Little Bunny'
Lampepoetsergras
Vanaf € 3,25
Pennisetum villosum
Lampepoetser
Pennisetum orientale 'Tall Tails'
Lampepoetser
Pennisetum incomptum
Lampepoetser
Pennisetum orientale
Lampepoetser
Pennisetum Alopecuroides 'Japonicum'
Lampepoetsergras
Vanaf € 3,55