Paeonia officinalis 'Rubra Plena'

Boerenpioen

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 24 voor € 8,50 per stuk
 • Koop 72 voor € 8,32 per stuk
 • Koop 120 voor € 8,06 per stuk
 • Snijbloem
 • Geurend
 • Gevulde bloemen
 • Zomerbloeier

Ontdek de Paeonia officinalis 'Rubra Plena', een betoverende boerenpioen die uw tuin of huiskamer met haar aanwezigheid verrijkt. Deze schitterende plant leent zich perfect als sieraad in elke groene omgeving, met haar polvormende groeiwijze en weelderige donkergroene, gevederde bladeren die in het seizoen worden bekroond met adembenemend mooie, gevulde rode bloemen.

De bloei van deze boerenpioen in de maanden mei en juni vormt een visueel spektakel. De bloemen bereiken een indrukwekkende diameter tot wel 15 centimeter en vullen de lucht met hun aangename parfum. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de neus!

Voor een optimale groei en bloei verkiest de Paeonia officinalis 'Rubra Plena' een zonnige tot halfschaduwrijke plek in uw tuin. De ideaalbereiding van de bodem is diep, goed doorlatend en rijk aan humus. Hoewel de plant een bepaalde mate van droogte kan verdragen, is het aan te raden haar te planten in een vochtbehoudende omgeving voor het beste resultaat. Als winterharde soort biedt ze een duurzame toevoeging aan uw buitenruimte, en u kunt er eveneens van genieten dat ze nuttige insecten zoals vlinders en bijen aantrekt.

Plaats de Paeonia officinalis 'Rubra Plena' in uw tuin of in een mooie pot op uw terras of balkon om de natuurlijke schoonheid en harmonie te omarmen die deze plant uitstraalt. Met haar robuuste rode bloemen en sfeerverhogende geur is er geen twijfel mogelijk dat deze plant een onmisbaar element zal worden in uw persoonlijke groene oase.

Verzorging en water

Om de Paeonia officinalis 'Rubra Plena' goed te verzorgen is het belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

Onderhoud

Knip de uitgebloeide bloemen af om de bloeiperiode te verlengen. In het najaar kun je de plant tot de grond toe terugsnoeien. Geef de plant in het voorjaar wat organische mest om de groei te stimuleren.

Standplaats

De Paeonia officinalis 'Rubra Plena' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtstroming heeft om ziektes te voorkomen. Plaats de plant in vruchtbare, goed doorlatende grond.

Tip

Probeer de plant te beschermen tegen harde wind en stel hem niet bloot aan langdurige droogte. Dit zal helpen om de plant gezond en mooi te houden.

De Boerenpioen, ook bekend als Paeonia officinalis 'Rubra Plena', is een prachtige bloeiende plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en bloemstukken.

Met zijn weelderige, dubbele rode bloemen en weelderig blad, voegt de Boerenpioen kleur en textuur toe aan elke tuin of bloemschikking. Het is een populaire keuze voor het creëren van romantische en traditionele tuinontwerpen.

Naast decoratief gebruik, staat de Boerenpioen ook bekend om zijn medicinale eigenschappen. De wortelstokken van deze plant worden al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege hun ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Ze worden vaak gebruikt bij de behandeling van aandoeningen zoals artritis en spierpijn.

Met zijn veelzijdigheid en schoonheid is de Boerenpioen een waardevolle toevoeging aan elke tuin of medicinale kruidentuin.

Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Paeonia | Boerenpioen
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Gevulde bloemen, Geurend, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Paeonia officinalis 'Rosea Plena'
Boerenpioen
Paeonia 'Jan Van Leeuwen'
Pioen
Paeonia 'Shirley Temple'
Pioen
Paeonia officinalis 'Alba Plena'
Boerenpioen
Paeonia 'Karl Rosenfield'
Pioen
Paeonia 'Festiva maxima'
Pioen
Paeonia 'Felix Crousse'
Pioen
Paeonia 'Sarah Bernhardt'
Pioen