Paeonia officinalis 'Alba Plena'

Boerenpioen

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.
exclamation
Enkel verzending naar België

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 8,50 per stuk
  • Koop 72 voor € 8,32 per stuk
  • Koop 120 voor € 8,06 per stuk
  • Prachtige witte bloemen
  • Heerlijke geur
  • Geschikt als snijbloem
  • Bloeit in de zomer
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
  • Makkelijk te onderhouden

Maak kennis met de Paeonia officinalis 'Alba Plena', beter bekend als de charmante boerenpioen. Deze vaste plant is een ware schoonheid in elke tuin met haar bladverliezende karakter en een mooie polvormende groeiwijze. De donkergroene bladeren zijn fijn gevederd en diep ingesneden, wat een verfijnde textuur aan uw buitenruimte toevoegt.

Wanneer de boerenpioen in mei en juni in volle bloei staat, wordt u verwelkomd door schitterende, zuiver witte en gevulde bloemen van wel 15 cm groot. De bloemen verspreiden bovendien een aangenaam parfum, waardoor ze niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de neus zijn.

Deze prachtige pioenrozen hebben een voorkeur voor een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Ze gedijen het best in diepe, goed doorlatende, humusrijke grond. Hoewel de plant een zekere droogtetolerantie heeft, presteert zij aanzienlijk beter in een bodem die het vocht goed vasthoudt.

Bovendien is de Paeonia officinalis 'Alba Plena' een sterke winterharde plant, die door haar bloei ook nog eens bijen en vlinders naar uw tuin lokt. Deze eigenschappen maken de boerenpioen niet alleen een prachtige toevoeging aan uw tuin, maar ook een belangrijke bijdrage aan de lokale biodiversiteit.

Waarom zou u deze plant in uw huis of tuin moeten plaatsen? De boerenpioen biedt een betoverend schouwspel met haar weelderige witte bloemen en draagt bij aan de natuurlijke charme van uw leefomgeving. Deze plant is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van esthetische pracht en ecologische waarde.

Verzorging en water

De Paeonia officinalis 'Alba Plena' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd overmatig water geven om wortelrot te voorkomen.

Onderhoud

Snoei de plant in het najaar nadat de bladeren zijn afgevallen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 10 cm boven de grond. Bemest de plant in het voorjaar met organische mest.

Standplaats

Deze Boerenpioen gedijt het beste op een plek met veel zonlicht, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond en voorkom wateroverlast.

Tip

Bescherm de plant in de winter tegen vorst door een laagje mulch aan te brengen rond de basis. Dit helpt de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen.

De Paeonia officinalis 'Alba Plena', ook wel bekend als de Boerenpioen, is een prachtige en populaire plant vanwege zijn decoratieve waarde in de tuin.

Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve bloem in tuinen vanwege zijn weelderige en geurige bloemen. De grote, dubbele witte bloemen kunnen een echte blikvanger zijn en zorgen voor een romantische en sfeervolle uitstraling in de tuin.

Naast zijn decoratieve waarde wordt de Boerenpioen ook vaak gebruikt in snijbloemarrangementen vanwege de lang houdbare bloemen. De weelderige bloemen kunnen een boeket echt opfleuren en een vleugje elegantie toevoegen aan elke ruimte.

Van oudsher wordt de Paeonia officinalis 'Alba Plena' ook gebruikt in de kruidengeneeskunde vanwege zijn medicinale eigenschappen. De wortels van de plant worden gebruikt voor verschillende medicinale doeleinden, zoals het verlichten van pijn en ontstekingen.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Paeonia | Boerenpioen
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Geurend, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Paeonia 'Jan Van Leeuwen'
Pioen
Paeonia 'Felix Crousse'
Pioen
Paeonia 'Sarah Bernhardt'
Pioen
Paeonia Officinalis 'Rosea Plena'
Boerenpioen
Paeonia 'Shirley Temple'
Pioen
Paeonia 'Festiva Maxima'
Pioen
Paeonia Officinalis 'Rubra Plena'
Boerenpioen
Paeonia 'Karl Rosenfield'
Pioen