Osmanthus heterophyllus

Schijnhulst

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Donkergroen blad
 • Decoratief
 • Bladhoudend
 • Groepsbeplanting
 • Haagplant
 • Prikkend blad
 • Geurend
De Osmanthus heterophyllus, beter bekend als schijnhulst, is een prachtige aanvulling voor elke groene oase, of het nu uw huis of tuin betreft. Met zijn fraaie, groenblijvende voorkomen en de compacte, ovale tot zuilvormige groeivorm, brengt deze heester het hele jaar door structuur en stijl in uw buitenruimte. In de lente verleidt hij met zijn glanzende, blauwgroene bladeren, die in de zomer transformeren naar een weelderig donkergroen. Het leerachtige, scherpgetande blad, soms gecomplementeerd door oudere gaafrandige exemplaren, geeft de plant een uniek en interessant karakter.

Als een ware traktatie bloeit de schijnhulst tussen september en november. Kleine, witte bloemen sieren de plant en verspreiden een zoet en aangenaam aroma, waarmee niet alleen u, maar ook lokale bijen verleid worden. Na de bloei kunnen de liefhebbers van flora ook genieten van de aanblik van bescheiden blauwzwarte vruchtjes die soms volgen in de herfst.

Deze veelzijdige plant is tolerant voor een verscheidenheid aan standplaatsen, van volle zon tot halfschaduw, en is niet veeleisend wat betreft de bodemkwaliteit, zolang deze maar niet te nat is. Met zijn lage onderhoud en gemiddelde groeisnelheid is de Osmanthus heterophyllus ideaal voor liefhebbers die schoonheid willen zonder al het werk. Bovendien is de plant robuust, redelijk tot goed winterhard en ziekteresistent, wat betekent dat hij vele jaren van loyale dienst zal verlenen.

De Osmanthus heterophyllus is tevens bestand tegen luchtverontreiniging, wat hem perfect maakt voor stedelijke omgevingen. Als een goede bijen- en kustplant ondersteunt hij de lokale ecologie en biodiversiteit.

Introduceer de Osmanthus heterophyllus in uw tuin of interieur en geniet van een plant die niet alleen zintuiglijke schoonheid biedt, maar ook een zorgdrager is voor het milieu. Met zijn visuele en fragrante aanwezigheid vormt deze schijnhulst de perfecte harmonieuze aanvulling die natuur, esthetiek en duurzaamheid samenbrengt.

Verzorging en water

Osmanthus heterophyllus heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water, zodat de bladeren tegen de avond droog zijn.

Onderhoud

Deze plant hoeft niet veel gesnoeid te worden, maar het is mogelijk om dode of beschadigde takken te verwijderen. Je kan de vorm van de plant indien nodig lichtjes bijwerken. In het voorjaar kan je organische meststof toevoegen om de groei te stimuleren.

Standplaats

Osmanthus heterophyllus gedijt het beste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtcirculatie heeft en beschut is tegen harde wind. De plant kan zowel in een pot als in de volle grond groeien.

Tip

Als de plant binnenshuis wordt gehouden, kan het nuttig zijn om de bladeren af en toe af te stoffen om de plant gezond te houden.

De Osmanthus heterophyllus, ook wel bekend als schijnhulst, is een veelzijdige plant die zowel voor decoratief gebruik als voor andere courante doeleinden gebruikt kan worden. Deze plant staat bekend om zijn mooie, glanzende bladeren en opvallende bloemen, waardoor hij perfect is voor het toevoegen van sierwaarde aan tuinen, balkons of terrassen. Daarnaast kan de schijnhulst ook gebruikt worden als haagplant, bodembedekker of in plantenbakken.

Met zijn dichte groeiwijze en sierlijke uitstraling is deze plant ideaal voor het creëren van privacy in de tuin of als natuurlijke afscheiding rondom een terras. De schijnhulst is ook geliefd vanwege zijn blad dat het hele jaar door groen blijft, wat zorgt voor een mooie achtergrond in de tuin, zelfs in de wintermaanden.

Naast zijn decoratieve eigenschappen wordt de schijnhulst ook gebruikt vanwege de geurige bloemen die een heerlijke, zoete geur verspreiden. Deze geur trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan een levendige en biodiverse tuin.

Al met al is de Osmanthus heterophyllus een uiterst veelzijdige plant die zowel voor zijn decoratieve als functionele waarde geliefd is in de tuin.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 300 cm
Plant familie Osmanthus | Schijnhulst
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Geurend, Prikkend blad, Haagplant, Groepsbeplanting, Bladhoudend, Decoratief, Donkergroen blad

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Osmanthus Burkwoodii
Schijnhulst
Vanaf € 8,95
Osmanthus delavayi
Schijnhulst
Osmanthus Heterophyllus 'Goshiki' (='Tricolor')
Schijnhulst
Vanaf € 11,95
Osmanthus fortunei
Grootbladige schijnhulst
Vanaf € 39,95