Osmanthus delavayi

Schijnhulst

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 12,56 per stuk
  • Bossige struik
  • Compacte groei
  • Bladhoudend
  • Klein donkergroen blad
  • Kleine witte bloemen
  • Geurend

De Osmanthus delavayi, beter bekend als schijnhulst, is een prachtige aanwinst voor elke tuin of buitenruimte. Deze robuuste en groenblijvende heester heeft een compacte en bossige vorm, versierd met sterk gebogen takken. Zijn donkergroene, glanzende en leerachtige bladeren met een lichter grijsgroene onderkant zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar zijn ook sterk en duurzaam.

In de bloeiperiode van april tot en met mei ontpopt de schijnhulst zich werkelijk tot een waar genot voor de zintuigen. De plant is getooid met talrijke kleine, witte bloempjes die een zoete geur verspreiden. Deze bloempjes zijn in trossen gegroepeerd en trekken vaak bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin.

De Osmanthus delavayi is een bijzonder onderhoudsvriendelijke keuze. Hij groeit traag, wat betekent dat hij weinig snoeiwerk vereist en toch zijn nette voorkomen behoudt. De plant is zeer winterhard en kan goed tegen de kou, wat hem geschikt maakt voor het Nederlandse klimaat. Bovendien geeft de schijnhulst soms kleine, blauwzwartevruchten in de herfst, wat een extra visuele traktatie is. Dit alles bij elkaar genomen, dus met een voorliefde voor de zon tot halfschaduw en zijn tolerantie voor een breed scala aan bodemtypen, zolang deze niet te vochtig zijn, maakt hem tot een uiterst flexibele tuinbewoner.

In het bijzonder voor kustgebieden is de schijnhulst een ideale plant, omdat hij goed bestand is tegen zilte lucht. Ook luchtverontreiniging vormt geen groot probleem voor deze sterke heester, en daarmee is hij een goede keuze voor stedelijke tuinen.

Kortom, de Osmanthus delavayi is een plant die met zijn schoonheid, geur en praktische voordelen een verrijking is voor elke tuin. Of u nu op zoek bent naar een plant die weinig onderhoud nodig heeft, winterhard is, bijdraagt aan de biodiversiteit of gewoonweg prachtig is om naar te kijken en heerlijk geurt, met de schijnhulst haalt u een stukje ongecompliceerd en langdurig tuinplezier in huis!

Verzorging en water

De Osmanthus delavayi heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd teveel water, want dit kan wortelrot veroorzaken.

Onderhoud

Deze plant vereist weinig onderhoud, maar het is aan te raden om dode of beschadigde takken te verwijderen. Dit kan het beste worden gedaan na de bloei, in het vroege voorjaar.

Standplaats

De Osmanthus delavayi gedijt het beste op een standplaats in de zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant beschutting heeft tegen harde wind, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

Tip

Een handige tip voor de Osmanthus delavayi is om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Dit helpt de grond vochtig te houden en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem.

De Osmanthus delavayi, ook bekend als schijnhulst, is een prachtige, groenblijvende struik die vaak gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden in tuinen en parken. Het is een veelzijdige plant die op verschillende manieren kan worden gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en geurige bloemen.

Als decoratieve plant voegt de Osmanthus delavayi een vleugje elegantie toe aan elke buitenruimte. Met zijn glanzende, donkergroene bladeren en kleine, geurige bloemen is het een favoriete keuze voor heggen, borders en als solitaire struik. Bovendien trekt het ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een tuin die gericht is op het bevorderen van biodiversiteit.

Naast decoratief gebruik heeft de Osmanthus delavayi ook een aantal andere courante toepassingen. De bladeren van de plant worden vaak gebruikt in de Chinese keuken om smaak toe te voegen aan gerechten, zoals thee en rijst. Daarnaast worden de bloemen van de plant soms gebruikt in de parfumindustrie vanwege hun zoete, bloemige geur.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Osmanthus | Schijnhulst
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Geurend, Kleine witte bloemen, Klein donkergroen blad, Bladhoudend, Compacte groei, Bossige struik

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Osmanthus fortunei
Grootbladige schijnhulst
Vanaf € 39,95
Osmanthus Heterophyllus 'Goshiki' (='Tricolor')
Schijnhulst
Vanaf € 11,95
Osmanthus Heterophyllus
Schijnhulst
Vanaf € 11,95
Osmanthus Burkwoodii
Schijnhulst
Vanaf € 8,95