Onoclea sensibilis

Bolletjesvaren

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 24 voor € 3,37 per stuk
 • Herfstverkleuring
 • Lichtgroen blad
 • Woekerend
 • Bodembedekker
 • Sterke groeier
 • Natte grond

De Onoclea sensibilis, beter bekend als de bolletjesvaren, is een ware aanvulling voor de liefhebber van robuuste tuinplanten. Deze uitbundig groeiende varen, met zijn polvormende eigenschappen, is een ware blikvanger met zijn dubbel geveerde, frisse lichtgroene bladeren die gracieuze vaandels vormen aan hun lange, opstaande stelen. Met deze plant haal je een stukje bosachtige sereniteit in je tuin.

In de bloeiperiode, die plaatsvindt tussen juli en augustus, verrast de bolletjesvaren met zijn unieke sporendragende bladeren die zich ontwikkelen tot karakteristieke bolletjes. Deze verschijning voegt een aparte textuur toe aan de plant en maakt hem tot een interessante gesprekstarter.

De bolletjesvaren gedijt uitstekend in een beschut plekje, waar hij kan genieten van de halfschaduw of schaduw. Hij prefereert een goed doorlaatbare, humusrijke, vochtige grond, maar toont zich eens goed geworteld ook verrassend tolerant voor drogere omstandigheden. Zorgeloos tuinieren is gegarandeerd met deze plant, dankzij zijn grote winterhardheid, goede weerstand tegen luchtvervuiling, ziekteresistentie en het weinige ongedierte dat erop af komt.

Naast zijn esthetische kwaliteiten is de Onoclea sensibilis een praktische keuze voor diverse tuinstijlen. Of je nu een bostuin hebt, een informele tuin aanlegt of een cottage sfeer nastreeft, deze varen past zich moeiteloos aan. Zijn bodembedekkende vermogen maakt hem tot een perfecte keuze voor onderbeplanting onder grotere struiken of bomen, waar hij de grond met zijn weelderige blad netjes bedekt.

Kortom, de bolletjesvaren is de ideale plant voor hen die op zoek zijn naar een robuuste, winterharde en onderhoudsvriendelijke groenblijver. Zijn unieke uiterlijk, zijn tolerantie voor verschillende groeiomstandigheden en zijn vermogen om in de schaduw te floreren, maken hem tot een must-have voor elke tuinier die zijn tuin graag een natuurlijke en rustieke uitstraling geeft.

Verzorging en water

De Onoclea sensibilis heeft regelmatig water nodig, maar vermijd het om de wortels te laten staan in water. Laat de grond tussen de gietbeurten door lichtjes opdrogen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

Onderhoud

Knip regelmatig de oude, verdorde bladeren weg om de plant gezond te houden. Gebruik hiervoor een scherpe schaar of snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

Standplaats

Zet de Bolletjesvaren op een plek met halfschaduw tot schaduw. De plant gedijt het best op een stabiele kamertemperatuur en vermijd tocht.

Tip

Plaats een ondiepe schaal met water naast de plant om de luchtvochtigheid te verhogen, dit zal de Bolletjesvaren ten goede komen.

De Onoclea sensibilis, ook wel bekend als Bolletjesvaren, is een prachtige plant die veelal gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden. Met zijn sierlijke bladeren en opvallende bolletjesvormige sporenhoopjes, is deze varen een mooie toevoeging aan elke tuin of binnenruimte.

Niet alleen is de Bolletjesvaren visueel aantrekkelijk, maar hij heeft ook andere courante gebruiken. Zo wordt deze plant vaak gebruikt als bodembedekker in vochtige, schaduwrijke gebieden. Zijn snelle groei en vermogen om zich te verspreiden, maken hem ideaal voor het bedekken van kale plekken in de tuin.

Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Onoclea | Bolletjesvaren
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Natte grond, Sterke groeier, Bodembedekker, Woekerend, Lichtgroen blad, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Thelypteris palustris
Moerasvaren
Pteridium aquilinum
Adelaarsvaren
Matteuccia Struthiopteris
Struisvaren
Vanaf € 3,55
Polypodium vulgare
Gewone eikvaren
Osmunda regalis
Koningsvaren
Osmunda regalis 'Purpurascens'
Koningsvaren 'Purpurascens'