Matteuccia struthiopteris

Struisvaren

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Groeit goed in de schaduw
  • Heeft een prachtig veer-achtig uiterlijk
  • Kan goed tegen vochtige grond
  • Trekt vlinders en vogels aan
  • Makkelijk te onderhouden
  • Kan zowel binnen als buiten groeien

Ontdek de charme van de Matteuccia struthiopteris, beter bekend als de struisvaren, en voeg een vleugje natuurlijke elegantie toe aan je tuin of huis. Deze grote, sierlijke varen is een echte blikvanger met zijn dubbel geveerde, frisgroene bladeren die prachtig zwieren in de zachtere wind. Inheems in ons gebied, biedt het weelderige loof van deze plant een rustgevend groen decor van het voorjaar tot aan de herfst.

Als polvormende soort heeft de Matteuccia struthiopteris de unieke eigenschap om sporendragende bladeren te ontwikkelen in de periode tussen juli en augustus, wat een fascinerend schouwspel oplevert in het hart van de plant. Deze varen verkiest een goed doorlaatbare, humusrijke en vochtige grond, waar hij onder beschutte omstandigheden in halfschaduw of volledige schaduw kan floreren. Ideaal voor wie een onderhoudsarme, maar toch opvallende plant zoekt.

Met een uitstekende winterhardheid, bestendigheid tegen luchtvervuiling en een sterke ziekteresistentie, is de struisvaren een robuuste keuze voor elke tuinier. Eenmaal goed wortel geschoten in de tuin, trotseert deze varen zelfs drogere periodes. Ongedierte lijkt weinig interesse te hebben in deze stevige inheemse soort, wat bijdraagt aan de zorgeloze ervaring van het houden ervan.

Een mulitfunctionele plant, de Matteuccia struthiopteris leent zich uitstekend voor diverse tuinstijlen van de bostuin tot de cottage tuin. Hij kan worden ingezet als onderbeplanting of bodembedekker in de schaduwrijke delen van uw tuin waar andere planten het moeilijk vinden om te gedijen. En voor wie beperkt ruimte heeft of de voorkeur geeft aan containerbeplanting, maakt deze struisvaren ook een formidabele kuipplant voor op een schaduwrijk terras of balkon.

Kortom, de Matteuccia struthiopteris is een must-have voor de tuinliefhebber die zoekt naar een groenblijvende, weinig eisende toevoeging met een unieke esthetiek. Gun jezelf het plezier van deze natuurlijke uitstraling en geniet van een serene, groene oase waar het stadsleven ver weg lijkt.

Verzorging en water

De Matteuccia Struthiopteris, ook wel bekend als struisvaren, heeft regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar te veel water kan leiden tot wortelrot. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

Onderhoud

Deze plant heeft niet veel onderhoud nodig. Verwijder regelmatig dode bladeren en zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien. Mocht de plant te groot worden, dan kun je hem in het voorjaar terugsnoeien.

Standplaats

De struisvaren gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Hij kan zowel binnen als buiten worden gehouden, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur niet te hoog is, aangezien de plant van koelere omstandigheden houdt.

Tip

Plaats een schaal met water in de buurt van de plant om de luchtvochtigheid te verhogen, vooral als je hem binnen houdt. Dit zal de struisvaren helpen om gezond en groen te blijven.

De Matteuccia Struthiopteris, ook wel bekend als Struisvaren, is een prachtige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Met zijn elegante, gebogen bladeren voegt deze plant een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan elke omgeving.

Niet alleen is de Struisvaren een mooie toevoeging aan tuinen, maar het heeft ook andere nuttige toepassingen. Deze plant is bijvoorbeeld zeer geschikt voor het creëren van natuurlijke scheidingen of afscheidingen in tuinen of langs paden. Daarnaast kan de Struisvaren ook worden gebruikt om schaduwrijke gebieden te bedekken en te verfraaien.

Bladkleur Groen
Aantal per m2 4 tot 5
Hoogte volgroeide plant 200 cm
Plant familie Matteuccia | Struisvaren
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Sterke groeier, Bodembedekker, Woekerend, Geveerd blad, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Onoclea sensibilis
Bolletjesvaren
Osmunda regalis
Koningsvaren
Osmunda regalis 'Purpurascens'
Koningsvaren 'Purpurascens'
Thelypteris palustris
Moerasvaren
Polypodium vulgare
Gewone eikvaren
Pteridium aquilinum
Adelaarsvaren