Miscanthus sinensis 'Adagio'

Scherpgroen

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Prachtige pluimen in de herfst
  • Winterhard
  • Verdraagt droge grond
  • Makkelijk in onderhoud
  • Groeit goed in de zon of halfschaduw
  • Trekt vlinders aan

De Miscanthus Sinensis 'Adagio', ook wel bekend als Scherpgroen, is een sierlijke aanvulling voor elke tuin of buitenruimte. Deze middelgrote, bladverliezende grassoort kenmerkt zich door zijn compacte en bossige groeiwijze. De opgaande vorm en de fijne smalle, grijsgroene bladeren zorgen voor een elegante textuur in de tuin, die in de herfst prachtig geel kleurt en daarmee een spectaculair seizoensaccent geeft.

Van september tot november toont de 'Adagio' zijn ware schoonheid met rozig witte bloempluimen die, naarmate de tijd vordert en het zaad rijpt, transformeren naar een schitterende zilverwitte uitstraling. Dit prachtriet is daarmee niet alleen een genot om naar te kijken in de late zomer en herfst, maar biedt ook in de winter nog structuur en interesse in de tuin.

Deze soort is zeer gemakkelijk te onderhouden en floreert het beste op een plek waar de zon volop schijnt, in een bodem die goed doorlaatbaar, licht vochtig en rijk aan voedingsstoffen is. Met een voorkeur voor dergelijke omstandigheden, is de Miscanthus Sinensis 'Adagio' zowel mooi om te zien als praktisch in zijn verzorging.

Waarom zou u de Miscanthus Sinensis 'Adagio' in uw tuin moeten plaatsen? Zijn charmante uitstraling, die jaarrond voor een dynamisch visueel schouwspel zorgt, maakt dat deze plant een prachtige toevoeging is die beweging en gratie aan uw buitenruimte zal toevoegen. Bovendien zijn zijn bloempluimen zeer geliefd bij lokale fauna, zoals bijen en andere bestuivende insecten, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. Met de 'Adagio' creëert u een natuurlijke maar stijlvolle ambiance, een waar paradijs voor mens en dier.

Verzorging/Water

De Miscanthus Sinensis 'Adagio' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan.

Onderhoud

Snoei de Miscanthus Sinensis 'Adagio' in het voorjaar om dode bladeren en stengels te verwijderen. Verwijder ook regelmatig onkruid rondom de plant om de lucht- en watercirculatie te verbeteren.

Standplaats

Zet de Miscanthus Sinensis 'Adagio' op een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

Tip

Geef de plant in het voorjaar een laagje compost om de groei te stimuleren en de voedingsstoffen in de grond aan te vullen.

Miscanthus Sinensis 'Adagio', ook bekend als Scherpgroen, is een populaire siergrasplant die veel wordt gebruikt in tuinen en landschappen vanwege zijn decoratieve uitstraling.

De fijne textuur en elegante bladeren van de Miscanthus Sinensis 'Adagio' maken het een uitstekende keuze voor het toevoegen van hoogte, structuur en beweging aan tuinen. Het kan worden gebruikt als solitaire plant, als borderplant of als onderdeel van een gemengde border.

Naast zijn decoratieve eigenschappen wordt Miscanthus Sinensis 'Adagio' ook vaak gebruikt voor erosiecontrole, als afscheiding of als achtergrondplant. Het is een winterharde en onderhoudsarme plant die goed gedijt in zonnige tot licht beschaduwde gebieden.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Miscanthus | Prachtriet
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Snoeien tot op 10 cm in maart, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Miscanthus Sinensis 'Malepartus'
Prachtriet
Vanaf € 3,95
Miscanthus Sinensis 'Ferner Osten'
Prachriet
Vanaf € 2,95
Miscanthus Sinensis 'Kleine Silberspinne'
Scherpgroen
Vanaf € 4,55
Miscanthus Sinensis 'Silberfeder'
Prachtriet
Vanaf € 4,55
Miscanthus Floridulus Giganteus
Japans reuzenriet
Vanaf € 3,55
Miscanthus Sinensis 'Variegatus'
Prachtriet
Vanaf € 4,55
Miscanthus sinensis 'China'
Scherpgroen