Miscanthus sinensis 'Graziella'

Scherpgroen

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Sierlijke pluimen
  • Snelgroeiend
  • Winterhard
  • Mooie herfstverkleuring
  • Tolerant voor verschillende grondsoorten
  • Prachtige toevoeging aan tuin of border

Ontmoet de Miscanthus Sinensis 'Graziella', ook bekend als scherpgroen, een sierlijke toevoeging aan elke tuin. Deze vroegbloeiende miscanthussoort is niet alleen een lust voor het oog tijdens de bloeiperiode, maar zorgt ook buiten het seizoen voor een esthetische waarde in uw buitenruimte. De plant neemt een bossige, opgaande vorm aan en is bezaaid met zeer smalle, lineaire middengroene bladeren. De witte middenstreep zorgt voor een opvallend contrast, waardoor de plant een opmerkelijke textuur krijgt.

Niet alleen de structuur, maar ook de kleur van de Miscanthus Sinensis 'Graziella' maakt van deze plant een echte blikvanger. In de herfst transformeren de bladeren naar een prachtige koperrode tint, die uw tuin een warme uitstraling geeft. Van september tot oktober pronkt de plant met zilverwitte bloempluimen die elegant boven de bladeren uittorenen en die zelfs in de winter een fascinerend silhouet bieden aan een anders misschien kale tuin.

Deze Miscanthus soort verkiest een plekje in de volle zon en stelt weinig eisen aan de grond, zolang deze maar goed doorlaatbaar is en lichtvochtig blijft. De vruchtbare bodem zal bijdragen aan een volle groei en rijke bloei. Bovendien is 'Graziella' een onderhoudsvriendelijke plant die weinig zorg behoeft, zodat u zowel als tuinier en als bewonderaar volop van haar aanwezigheid kunt genieten

Kortom, de Miscanthus Sinensis 'Graziella' is een prachtplant die moeiteloos elegantie en kleur toevoegt aan uw tuin. Zijn sierlijke bloempluimen, verkleurende bladeren in de herfst en het winterse silhouet maken het een onmisbare plant voor de enthousiaste tuinliefhebber. Haal 'Graziella' in huis of tuin voor een jaarronde natuurlijke schoonheid die met gemak de tand des tijds doorstaat.

Verzorging en water

De Miscanthus Sinensis 'Graziella' heeft niet veel verzorging nodig. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

Onderhoud

Snoei de Miscanthus Sinensis 'Graziella' in het voorjaar om de plant gezond te houden. Verwijder dode bladeren en bloemen om nieuw groei te stimuleren. Voeg organische meststof toe in het voorjaar om de plant van voedingsstoffen te voorzien.

Standplaats

Zet de Miscanthus Sinensis 'Graziella' op een plek waar hij veel zonlicht krijgt, maar de plant kan ook in de halfschaduw staan. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wateroverlast te voorkomen. De plant kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten.

Tip

Bescherm de Miscanthus Sinensis 'Graziella' in de winter tegen strenge vorst door een laag mulch rond de plant aan te brengen. Dit helpt de plant te beschermen en gezond te houden tijdens koude temperaturen.

De Miscanthus Sinensis 'Graziella' is een prachtige siergrasplant die uitstekend geschikt is voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Met zijn opvallende scherpgroene bladeren en elegante pluimen voegt deze plant textuur en beweging toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde heeft deze plant ook andere courante gebruiken. Zo biedt het siergras een natuurlijke afscheiding of windbreker in tuinen en kan het helpen om er een gevoel van privaciteit te creëren. Daarnaast is het ook een populaire keuze voor het verfraaien van borders, perken en zelfs grote potten op terrassen.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 2 tot 3
Hoogte volgroeide plant 200 cm
Plant familie Miscanthus | Prachtriet
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Solitair, Snoeien tot op 10 cm in maart, Smalle bladeren, Snijbloem, Bloei in pluimen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Miscanthus Sinensis 'Adagio'
Scherpgroen
Vanaf € 4,55
Miscanthus Sinensis 'Malepartus'
Prachtriet
Vanaf € 3,95
Miscanthus Sinensis 'Morning Light'
Prachtriet
Vanaf € 4,55
Miscanthus Sinensis 'Yaku Jima'
Prachtriet
Vanaf € 4,55
Miscanthus Sinensis 'Gracillimus'
Scherpgroen
Vanaf € 2,95
Miscanthus Sinensis 'Flamingo'
Prachtriet
Vanaf € 4,55
Miscanthus Sinensis 'Zebrinus'
Prachtriet
Vanaf € 4,55
Miscanthus Sacchariflorus
Scherpgroen
Vanaf € 3,55