Kniphofia uvaria 'Royal Castle'

Vuurpijl

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
  • Snijbloem
  • Bladhoogte 60 cm
  • Gemengde kleuren
  • Zomerbloeier

Maak van uw tuin een koninklijk toneel met de Kniphofia uvaria 'Royal Castle', ook wel bekend als de vuurpijl. Met zijn opvallende oranjerode bloemen vormt deze fakkellelie een spectaculaire verschijning in elk buitenruimte. De plant geniet een gracieuze uitstraling door haar lancetvormige, ruwgerande bladeren die in grijsgroen tot blauwgroen schakeringen komen.

De 'Royal Castle' komt helemaal tot zijn recht in de bloeiperiode van juli tot september. Tijdens deze maanden presenteert de plant zijn cilindervormige, kaarsrechte bloemen die een ware blikvanger zijn in uw tuin. Niet alleen schoonheid siert deze plant, ze is tevens een robuuste groeier met een polvormende habitus die tot een aanzienlijke hoogte kan opschieten.

Geschikt voor een plekje in volle zon gedijt deze vuurpijl het beste in een humusrijke en goed doorlaatbare bodem die toch voldoende vocht vasthoudt. Ondanks zijn exotische uitstraling is de 'Royal Castle' redelijk winterhard en kan het goed tegen zeewind en luchtvervuiling. Deze eigenschappen maken de plant zeer geschikt voor verschillende tuinomstandigheden, waaronder ook stedelijke tuinen.

Deze variëteit van de fakkellelie is niet alleen een lust voor het oog, maar draagt ook bij aan de biodiversiteit in uw tuin. Zij trekt namelijk bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de bestuiving van uw tuin. Daarnaast staat de 'Royal Castle' bekend om zijn goede ziekteresistentie waardoor de plant sterk en gezond blijft, zonder veel extra zorg.

Met de Kniphofia uvaria 'Royal Castle' in uw tuin of huis, haalt u niet alleen een stukje natuurlijke schoonheid binnen, maar ondersteunt u ook de lokale fauna. Een prachtige plant die met zijn vurige bloemen zorgt voor een warm welkom voor zowel uw gasten als de nuttige insecten in de omgeving.

Verzorging en water

De Kniphofia uvaria 'Royal Castle' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij droogte extra water, maar let op dat de grond niet te nat wordt.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant er netjes uit te laten zien en om nieuwe bloemgroei te stimuleren. In het voorjaar is het goed om dode bladeren en stengels weg te knippen. In de winter kan een laagje mulch bescherming bieden tegen vorst.

Standplaats

Deze vuurpijl gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor een goed doorlatende grond en kies een plekje waar de plant de ruimte heeft om te groeien. De plant kan ook in potten worden gehouden op een zonnig terras of balkon.

Tip

De Kniphofia uvaria 'Royal Castle' trekt veel bijen en vlinders aan. Door deze plant in de tuin te zetten, bevorder je de biodiversiteit en geniet je van een levendige tuin vol kleurrijke bezoekers.

De Kniphofia uvaria 'Royal Castle', ook wel bekend als de vuurpijl, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve uitstraling. Met zijn opvallende bloemen in verschillende tinten rood, geel en oranje, voegt deze plant kleur toe aan elke tuin of bloembed.

Niet alleen is de vuurpijl een mooie toevoeging aan de tuin, maar het heeft ook andere courante gebruiken. Zo worden de bloemen vaak gebruikt in boeketten en bloemstukken vanwege hun opvallende uiterlijk. Daarnaast trekken de bloemen ook bijen, vlinders en kolibries aan, waardoor de vuurpijl een belangrijke plant is voor de biodiversiteit in de tuin.

Bloemkleur Oranje
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Kniphofia | Vuurpijl
Standplaats Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Gemengde kleuren, Bladhoogte 60 cm, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Kniphofia 'Royal Standard'
Vuurpijl
Kniphofia 'Alcazar'
Vuurpijl
Kniphofia 'Little Maid'
Vuurpijl
Kniphofia 'Green Jade'
Vuurpijl, Fakkellelie
Kniphofia 'Nancy's Red'
Vuurpijl, Fakkellelie
Kniphofia 'Ice Queen'
Vuurpijl