Kniphofia 'Little Maid'

Vuurpijl

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,32 per stuk
  • Koop 72 voor € 4,23 per stuk
  • Koop 120 voor € 4,10 per stuk
  • Snijbloem
  • Bladhoogte 30 cm
  • Zachtgele bloemen
  • Zomerbloeier

Ontdek de charmante uitstraling van Kniphofia 'Little Maid', een sierlijke toevoeging aan elke tuinsamenstelling. Bekend als vuurpijl of fakkellelie, biedt deze geel bloeiende schoonheid een uniek visueel aspect met zijn cilindervormige, kaarsrechte bloemen die stralen van juli tot september. De lancetvormige, grasachtige bladeren zijn ruw gerand en bezitten een donkergroene tot blauwgroene kleur die een prachtige achtergrond vormt voor de lichtgele bloemen.

Met zijn bossige opgaande en polvormende habitus, is Kniphofia 'Little Maid' een bladverliezende vaste plant die floreert in een standplaats met volop zon. De voorkeur gaat uit naar een neutrale tot zure, humusrijke, goed doorlaatbare en vochthoudende grond. Dit maakt de vuurpijl niet alleen een lust voor het oog, maar ook een praktische keuze voor verschillende tuinsituaties.

Deze cultivar is bovendien redelijk winterhard en kan goed tegen zeewind en luchtvervuiling, waardoor hij ideaal is voor tuinen langs de kust of in stedelijke omgevingen. Bijkomend voordeel is dat de vuurpijl een paradijs biedt voor bijen en vlinders, waarmee hij de biodiversiteit in uw tuin verhoogt. Ziekteresistent en met weinig last van plagen zoals slakken en zwarte luis, is 'Little Maid' een onderhoudsvriendelijke keuze voor elke tuinier.

Kies voor Kniphofia 'Little Maid' en geef uw tuin of huis een onmiskenbaar karakter met zijn verleidelijke bloemen. De combinatie van schoonheid, aanpassingsvermogen, en ecologische voordelen maakt deze vuurpijl een must-have voor iedereen die een stukje natuurlijke pracht in hun leven wil brengen.

Verzorging en water

Om optimaal voor je Kniphofia 'Little Maid' te zorgen, is het belangrijk om de grond licht vochtig te houden. Dit betekent dat je de plant regelmatig water moet geven, maar ervoor moet zorgen dat de grond niet te drassig wordt. Vooral in de zomermaanden heeft de plant meer water nodig, dus houd dit goed in de gaten.

Onderhoud

Het onderhoud van de Kniphofia 'Little Maid' is vrij eenvoudig. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemstelen om de plant er fris en gezond uit te laten zien. In het voorjaar kun je de plant wat bijmesten om de groei te stimuleren.

Standplaats

De Kniphofia 'Little Maid' gedijt het beste op een zonnige locatie. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt gedurende de dag. Daarnaast doet de plant het goed in goed doorlatende grond, dus zorg ervoor dat de grond niet te vochtig blijft.

Tip

Een handige tip voor de verzorging van de Kniphofia 'Little Maid' is om de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de plant energie steekt in het produceren van nieuwe bloemen in plaats van het zaad te laten rijpen. Op deze manier houd je de plant langer in bloei.

Kniphofia ‘Little Maid’, ook bekend als Vuurpijl, is een prachtige en veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden.

Op decoratief gebied is deze plant ideaal voor het opfleuren van de tuin. Met zijn opvallende bloemen in verschillende tinten geel, oranje en rood, voegt Kniphofia ‘Little Maid’ een vrolijke en levendige uitstraling toe aan elke tuin of border.

Daarnaast heeft deze plant ook courante toepassingen. Vanwege zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen, is het een uitstekende keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Daarnaast is het een goede snijbloem en kan het gebruikt worden in boeketten en bloemstukken.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Kniphofia | Vuurpijl
Standplaats Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Zachtgele bloemen, Bladhoogte 30 cm, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Kniphofia uvaria 'Royal Castle'
Vuurpijl
Kniphofia 'Ice Queen'
Vuurpijl
Kniphofia 'Royal Standard'
Vuurpijl
Kniphofia 'Green Jade'
Vuurpijl, Fakkellelie
Kniphofia 'Nancy's Red'
Vuurpijl, Fakkellelie
Kniphofia 'Alcazar'
Vuurpijl