Heuchera 'Chocolate Ruffles'

Purperklokje

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 6,60 per stuk
  • Koop 72 voor € 6,46 per stuk
  • Koop 120 voor € 6,26 per stuk
  • Snijbloem
  • Bladhoudend
  • Bladhoogte 30 cm
  • Bodembedekker

Ontdek de charme van Heuchera 'Chocolate Ruffles', ook bekend als purperklokje, een uitzonderlijke meerwaarde voor zowel uw tuin als uw huis. Deze wintergroene vaste plant onderscheidt zich door zijn compacte polvormige groei en opvallend chocoladebruine bladeren met een gekarteld, negenlobbig ontwerp. Het purperklokje brengt natuurlijke schoonheid binnen handbereik met zijn kleine, witte bloempjes, die van mei tot juli boven de sierlijke bladeren uittorenen op slanke, opgaande stengels.

Het cultiveren van Heuchera 'Chocolate Ruffles' vraagt weinig moeite aangezien de plant floreert in neutrale, goed doorlaatbare grond en het best tot zijn recht komt op plekken met gefilterd zonlicht of in de halfschaduw. Deze robuuste variëteit is niet alleen vorstbestendig maar ook nog eens droogte- en ziekteresistent, en ongedierte lijkt geen interesse te tonen in dit purperklokje. Een interessant aspect van Heuchera is de verandering in bladkleur gedurende de seizoenen; van groengele tot oranje tinten met een paarse onderkant, tot de evolutie naar olijfbruin in de herfst.

Dit purperklokje is een geliefde keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een onderhoudsarme bodembedekker die bovendien esthetisch bijdraagt aan de border of rotstuin. De rijke textuur en kleurschakeringen van de 'Chocolate Ruffles' zullen beslist een diepte en warmte aan uw tuin geven die in elk seizoen geapprecieerd zal worden. De keuze voor Heuchera 'Chocolate Ruffles' in huis of tuin biedt dus een combinatie van praktische voordelen en uitgesproken schoonheid — een onmisbaar element voor elke groenliefhebber.

Verzorging/water

Het Purperklokje, ook wel bekend als Heuchera 'Chocolate Ruffles', heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven.

Onderhoud

Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om dode bladeren en bloemen regelmatig te verwijderen. Dit bevordert de groei van nieuwe bladeren en bloemen en verlengt de levensduur van de plant.

Standplaats

Plaats het Purperklokje op een plek waar het voldoende zonlicht krijgt, maar ook in de halfschaduw kan staan. De plant gedijt het beste op een plek met lichte schaduw in de middag, vooral tijdens warme zomerdagen.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van het Purperklokje is om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen aan de grond rondom de plant. Dit zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

Heuchera 'Chocolate Ruffles', ook wel bekend als Purperklokje, is een prachtige en veelzijdige plant die vaak wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve waarde. De plant heeft donkere, chocoladebruine bladeren met golvende randen, waardoor het een opvallende toevoeging is aan elke tuin of landschap.

Naast zijn decoratieve gebruik, heeft Heuchera 'Chocolate Ruffles' ook andere courante toepassingen. De plant is bijvoorbeeld zeer geschikt als bodembedekker, waardoor het onkruid onderdrukt en de grond beschermt. Daarnaast trekt de plant vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een biodiverse tuin.

Door zijn compacte groeiwijze is Heuchera 'Chocolate Ruffles' ook ideaal voor gebruik in borders, rotstuinen en plantenbakken. Daarnaast gedijt de plant goed in zowel de volle zon als in de schaduw, waardoor het in veel verschillende omgevingen kan worden gebruikt.

Bloeimaand
Bladkleur Paars
Aantal per m2 7 tot 9
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Heuchera | Purperklokje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Bladhoogte 30 cm, Bladhoudend, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Heuchera 'Cascade Dawn'
Purperklokje
Heuchera 'Mint Frost'
Purperklokje
Heuchera 'Marmalade'
Purperklokje
Heuchera 'Obsidian'
Purperklokje
Heuchera 'Ring Of Fire'
Purperklokje
Heuchera macrantha 'Palace Purple'
Purperklokje
Heuchera 'Silver Scrolls'
Purperklokje
Heuchera Plum Pudding
Purperklokje
Heuchera 'Rachel'
Purperklokje