Heuchera brizoides 'Pluie De Feu'

Purperklokje

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,37 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,30 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,20 per stuk
  • Snijbloem
  • Bladhoudend
  • Bladhoogte 15 cm
  • Bodembedekker
  • Winterhard
  • Decoratief blad

De Heuchera Brizoides 'Pluie De Feu', beter bekend als het Purperklokje, is een verleidelijk groene aanwinst voor elke plantenliefhebber. Deze variëteit valt op door haar compacte, bossige groeiwijze die zich manifesteert in een sierlijke pol. De hartvormige, gelobde bladeren schilderen een rustgevend groene achtergrond voor de opvallende fel rozerode tot rode bloempjes die deze plant tussen juni en augustus siert.

Qua verzorging vraagt het Purperklokje weinig van u. Het gedijt uitstekend in een neutrale, goed doorlatende grond en flakkert op onder gefilterd zonlicht of in halfschaduw. Deze winterharde vaste plant voelt zich kiplekker bij droge omstandigheden en zal weinig tot geen tekenen van ziektes of ongedierte vertonen, waardoor het een onderhoudsarme keuze is voor uw buitenruimtes.

Dankzij zijn stevige natuur en bodembedekkende capaciteiten is de Heuchera x brizoides 'Pluie de feu' een uitstekende keuze voor de border, waar het onkruid geen kans geeft. Ook in de rotstuin of schaduwtuin biedt het een langdurig kleuraccent en als massabeplanting creëert deze plant een levendig tapijt dat elke bezoeker zal betoveren.

Waarom zou de Heuchera 'Pluie de Feu' een plaatsje in uw tuin of huis verdienen? Het eenvoudige antwoord is haar veelzijdigheid en betoverende bloei die elke groene ruimte transformeert in een oase van rust en natuurlijke schoonheid, terwijl ze verrassend weinig aandacht vraagt. Dit purperklokje is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een praktische en sterke keuze die voor jarenlang tuinplezier zorgt.

Verzorging en water

Het Purperklokje heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Geef de plant in het voorjaar een beetje organische mest om de groei te bevorderen.

Standplaats

Het Purperklokje gedijt het best op een standplaats in de zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd natte voeten.

Handige tip

Het Purperklokje is een winterharde plant, maar kan in strenge winters wel wat bescherming gebruiken. Bedek de plant met bladeren of stro om deze te beschermen tegen vorstschade.

Heuchera Brizoides 'Pluie De Feu', ook wel bekend als Purperklokje, is een veelzijdige plant die ideaal is voor zowel decoratief gebruik als andere courante toepassingen.

Als sierplant is het Purperklokje een prachtige toevoeging aan tuinen en borders. Met zijn opvallende bladeren in verschillende tinten van groen en rood, voegt het een kleurrijke en levendige uitstraling toe aan elke buitenruimte. Bovendien zijn de kleine bloemen die in de zomer bloeien een aantrekkelijke toevoeging aan elke tuin.

Niet alleen is het Purperklokje een decoratieve plant, het heeft ook andere courante gebruiken. Vanwege de duurzaamheid en het vermogen om goed te groeien in verschillende bodemtypen, wordt het Purperklokje vaak gebruikt als bodembedekker. Het dichte bladerdek helpt om onkruid te onderdrukken en de bodem vochtig te houden, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan landschapsprojecten.

Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 7 tot 9
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Heuchera | Purperklokje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Bladhoogte 15 cm, Bladhoudend, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Heuchera 'Beauty Colour'
Purperklokje
Heuchera 'Mint Frost'
Purperklokje
Heuchera 'Chocolate Ruffles'
Purperklokje
Heuchera macrantha 'Palace Purple'
Purperklokje
Heuchera 'Pewter Moon'
Purperklokje
Heuchera 'Green Spice'
Purperklokje
Heuchera 'Silver Scrolls'
Purperklokje
Heuchera 'Marmalade'
Purperklokje
Heuchera 'Obsidian'
Purperklokje
Heuchera 'Rachel'
Purperklokje