Hamamelis intermedia 'Pallida'

Toverhazelaar

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Herfstverkleuring
  • Hangende bloemen
  • Rijkbloeiend
  • Opgaande groei
  • Geurend
  • Sterke groeier
Ontdek de betoverende schoonheid van Hamamelis intermedia 'Pallida', meer bekend als toverhazelaar, een imposante heester die uw tuin of huis een sprookjesachtige allure geeft. De toverhazelaar is een blikvanger met een unieke charme: in de diepe winters, wanneer de meeste tuinen hun kleur verloren hebben, ontluiken de lichtgele, betoverend geurende bloemen aan het naakte hout van deze plant. De bloemen zijn voorzien van smalle, gekrulde kroonbladeren die lijken op delicate spinnetjes die dansen in de koude lucht.

Deze plant heeft een robuuste structuur met brede ovale groene bladeren die een feest van herfstkleuren bieden; van goudbruin tot oranjerood transformeren ze elke tuin in een warm herfsttafereel. Hamamelis intermedia 'Pallida' staat graag in de zon of halfschaduw en gedijt het best in neutrale tot zure grond. Zijn onderhoudsgemak is een extra voordeel: snoei is vrijwel overbodig, zolang de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

Daarnaast is de toverhazelaar uitzonderlijk winterhard en kan het zonder problemen tijden van strenge vorst doorstaan. Ook is deze plant tolerant voor luchtverontreiniging, wat hem perfect maakt voor zowel stedelijke tuinen als landelijke idylles.

Haal Hamamelis intermedia 'Pallida' in huis of plant hem in uw tuin, en creëer een toevluchtsoord van rust en natuurlijke schoonheid. Tijdens de eerste maanden van het jaar, wanneer de dagen nog kort en grauw zijn, zult u blij verrast worden door de hoopvolle bloei van deze winterse schoonheid. Het is deze unieke bloei in de meest onverwachte periode die de toverhazelaar tot een essentiële toevoeging voor elke plantenliefhebber maakt.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef bij droogte regelmatig water, vooral in de zomermaanden.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar na de bloei om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

Standplaats

Zet de toverhazelaar op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg voor een beschutte plek uit de wind, vooral als de plant in een pot staat.

Tip

Verrijk de grond met compost of organische mest voor een optimale groei en bloei van de toverhazelaar.

De toverhazelaar, ook wel bekend als Hamamelis intermedia 'Pallida', is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden. Vanwege zijn prachtige gele bloemen die in de late winter of vroege lente bloeien, is deze plant een populaire keuze voor tuinen en landscaping. De toverhazelaar kan als opvallend accent worden gebruikt in tuinen of worden geplant als haag voor privacy.

Naast zijn decoratieve eigenschappen, heeft de toverhazelaar ook enkele courante gebruiken. De gedroogde bladeren en schors worden vaak gebruikt in kruidengeneeskunde vanwege hun ontstekingsremmende eigenschappen. De plant wordt ook gebruikt in de cosmetische industrie vanwege de samentrekkende eigenschappen van het extract.

Kortom, de toverhazelaar is een veelzijdige plant die zowel als decoratieve toevoeging aan tuinen kan dienen, maar ook functionele toepassingen heeft in kruidengeneeskunde en cosmetica.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Hamamelis | Toverhazelaar
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Geurend, Opgaande groei, Rijkbloeiend, Hangende bloemen, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Hamamelis Intermedia 'Ruby Glow'
Toverhazelaar
Vanaf € 32,95
Hamamelis Intermedia 'Arnold Promise'
Toverhazelaar
Vanaf € 32,95
Hamamelis Intermedia 'Diane'
Toverhazelaar
Vanaf € 33,95
Hamamelis Intermedia 'Orange Beauty'
Toverhazelaar