Hamamelis intermedia 'Arnold Promise'

Toverhazelaar

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Decoratieve plant
  • Hangende bloemen
  • Opgaande groei
  • Geurende bloemen
  • Sterke groeier
De Hamamelis x intermedia 'Arnold Promise', beter bekend als de Toverhazelaar, is een charismatische heester die elk landschap kan omtoveren tot een magische plek, zelfs tijdens de koudste maanden. Deze plant kenmerkt zich door zijn breed ovale, groene bladeren die in het najaar transformeren naar schitterende tinten geel tot geelbrons, waarmee hij een herfstige gloed in jouw tuin brengt.

Wat de Toverhazelaar echt bijzonder maakt, zijn de donkergele, geurende bloemen die als juwelen aan de kale takken hangen. Met hun vier smalle, gekrulde kroonbladen en spinachtige vorm komen deze bloemen al in januari tevoorschijn, waardoor je zelfs in de meest grijze wintertijd van een bloeiend schouwspel kunt genieten.

De Hamamelis 'Arnold Promise' voelt zich het best thuis op een zonnige tot halfschaduwrijke plek en is niet veeleisend als het op bodem aankomt, zolang deze maar enigszins zuur tot neutraal is. Het is een onderhoudsvriendelijke plant die nauwelijks snoeiwerk nodig heeft, mits hij voldoende ruimte krijgt om te groeien. Deze winterharde toverhazelaar weerstaat zelfs stedelijke luchtverontreiniging met verve.

Kortom, de Hamamelis x intermedia 'Arnold Promise' is een must-have voor wie op zoek is naar een winterbloeier die niet alleen de tuin siert met zijn bloemenpracht en herfstkleuren, maar tevens zorgt voor een vleugje lente in de donkerste dagen van het jaar. Haal deze toverhazelaar in huis of tuin en geniet van een spectaculair natuurlijk spektakel dat de seizoenen overstijgt.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Snoei de toverhazelaar na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

Standplaats

Zet de plant op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt, maar ook wat beschutting heeft tegen felle middagzon. Een lichte en luchtige standplaats is ideaal.

Tip

Om de bloei te bevorderen, kun je in het voorjaar wat organische meststoffen rond de basis van de plant strooien. Dit zal de groei en bloei stimuleren.

De Hamamelis intermedia 'Arnold Promise' is een prachtige en veelzijdige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen. De opvallende gele bloemen bloeien in de late winter tot het vroege voorjaar en voegen een mooie en kleurrijke uitstraling toe aan elke buitenruimte. Naast het decoratieve aspect wordt de toverhazelaar ook vaak gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. De extracten van de bloemen en bladeren worden gebruikt in de cosmetische industrie en in allerlei huidverzorgingsproducten. Daarnaast wordt de plant ook gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn ontstekingsremmende en samentrekkende eigenschappen. Kortom, de Hamamelis intermedia 'Arnold Promise' is een prachtige en nuttige plant die zowel voor decoratieve doeleinden als voor andere courante toepassingen kan worden gebruikt.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Hamamelis | Toverhazelaar
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Geurend, Opgaande groei, Hangende bloemen, Decoratief

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Hamamelis intermedia 'Orange Beauty'
Toverhazelaar
Hamamelis Intermedia 'Ruby Glow'
Toverhazelaar
Vanaf € 32,95
Hamamelis Intermedia 'Diane'
Toverhazelaar
Vanaf € 33,95
Hamamelis Intermedia 'Pallida'
Toverhazelaar
Vanaf € 39,95