Geranium Cinereum 'Ballerina'

Ooievaarsbek

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,32 per stuk
  • Koop 72 voor € 4,23 per stuk
  • Koop 120 voor € 4,10 per stuk
  • Bladhoudend
  • Paarsroze bloemen
  • Bodembedekker

Voeg een vleugje sierlijke natuur toe aan uw tuin of thuis met de Geranium Cinereum 'Ballerina', ook wel bekend als de ooievaarsbek. Dit charmante, wintergroene plantje is een optimale keuze voor liefhebbers van een tuin die jaar rond leven toont. Zijn compacte groeiwijze maakt deze geranium bijzonder geschikt als bodembedekker, en de sierlijke, diepgelobde grijsgroene bladeren blijven in alle seizoenen een fraaie aanblik bieden.

Tussen juni en augustus wordt u getrakteerd op een ware bloemenzee van kleine lila roze bloemen, die opvallen door hun donkere aderen die de blaadjes een extra dimensie geven. Deze geranium is niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens opmerkelijk onderhoudsvriendelijk; hij gedijt goed in zowel zon, halfschaduw als volle schaduw en is allesbehalve kieskeurig wat betreft de grondsoort, mits deze goed doorlatend is.

Bovendien draagt de Geranium Cinereum 'Ballerina' bij aan het ecosysteem door het aantrekken van bijen en vlinders, waardoor uw tuin een toevluchtsoord wordt voor deze essentiële bestuivers. De plant is robuust, met een hoge weerstand tegen winterkoude, zeewind en luchtvervuiling. Met een simpel onderhoudsroutine van het verwijderen van uitgebloeide bloemen, kunt u de bloeiperiode aanzienlijk verlengen.

Kortom, de Geranium Cinereum 'Ballerina' is de perfecte aanvulling voor iedereen die een onderhoudsarme, ecologisch verantwoorde en esthetisch aantrekkelijke plant wenst. Deze ooievaarsbek is een moeiteloze manier om schoonheid en biodiversiteit te verenigen in uw persoonlijke groenruimte.

Verzorging en water

De Geranium Cinereum 'Ballerina' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in drassige grond staat. Geef de plant bij voorkeur water in de vroege ochtenduren.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. In het voorjaar kun je de plant terugsnoeien om nieuwe groei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar wat organische meststof om de groei te bevorderen.

Standplaats

De Geranium Cinereum 'Ballerina' houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht tijdens de heetste uren van de dag. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond.

Tip

Bescherm de plant tegen harde wind, vooral als deze in een open tuin staat. Wind kan de tere bloemen beschadigen en de groei van de plant vertragen. Plaats de plant eventueel dichtbij een beschermende muur of haag.

Ooievaarsbek, ook wel bekend als Geranium Cinereum 'Ballerina', is een veelzijdige en decoratieve plant die goed gedijt in tuinen en borders.

Met zijn weelderige groene bladeren en prachtige bloemen is de Ooievaarsbek een perfecte keuze voor decoratief gebruik in de tuin. De bloemen zijn meestal roze van kleur en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling.

Niet alleen is de Ooievaarsbek een mooie plant om naar te kijken, maar het heeft ook andere courante gebruiken. Vanwege zijn snelle groei en dichte bladeren, kan de Ooievaarsbek ook gebruikt worden als bodembedekker om onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen.

Daarnaast trekken de bloemen van de Ooievaarsbek bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een biodiverse tuin.

Bloemkleur Paars
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Geranium | Ooievaarsbek
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Paarsroze bloemen, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Geranium 'Rozanne'
Ooievaarsbek
Geranium Clarkei 'Kashmir White'
Ooievaarsbek
Geranium Magnificum
Ooievaarsbek
Geranium Cantabrigiense 'Cambridge'
Ooievaarsbek
Geranium Oxonianum 'Claridge Druce'
Ooievaarsbek
Geranium Cantabrigiense 'Saint Ola'
Ooievaarsbek
Geranium Cinereum 'Laurence Flatman'
Ooievaarsbek
Geranium Endressii
Ooievaarsbek
Geranium Maculatum 'Album'
Ooievaarsbek