Fuchsia 'Tom Thumb'

Fuchsiastruik

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 10 voor € 2,66 per stuk
 • Hangende bloemen
 • Enkele bloem
 • Zomerbloeier
 • Kleine struik
 • Mooie paarse kleur
 • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders

Ontdek de charmante Fuchsia 'Tom Thumb', een bijzondere toevoeging aan elke tuin of interieur. Deze fuchsiastruik, bekend als bellenplant, is een aantrekkelijke en redelijk winterharde vaste plant die uw buitenruimte kan opfleuren met zijn vrolijke bloemen en groenblijvende bladeren.

De Fuchsia 'Tom Thumb' karakteriseert zich door de getande, smalle, ovale bladeren die een donkergroene kleur hebben. Maar wat echt de show steelt, zijn de talrijke roodviolette bloemen die u van juli tot oktober kunt bewonderen. Deze kleine kunstwerkjes geven een sprookjesachtige aanblik die elke passant weet te betoveren.

Ideaal voor een plantenliefhebber die op zoek is naar iets speciaals, prefereert de Fuchsia 'Tom Thumb' een geschut plekje in de halfschaduw of waar het kan genieten van gefilterd zonlicht. Het gedijt optimaal in humusrijke, goed doorlaatbare en veenachtige bodem. Hoewel deze plant gematigd winterhard is, wordt een goede winterbescherming geadviseerd om te kunnen blijven genieten van haar pracht jaar na jaar.

Naast het esthetische genot is de Fuchsia 'Tom Thumb' ook nog eens een milieuvriendelijke keuze. Deze struik staat bekend als een magneet voor vlinders, bijen en andere nuttige insecten, wat bijdraagt aan biodiversiteit in uw tuin. Bovendien is de plant tolerant ten opzichte van zeewind en luchtvervuiling, wat haar een uitstekende keuze maakt voor stedelijke omgevingen of kustgebieden.

Kortom, de Fuchsia 'Tom Thumb' is een allround plant die niet enkel een visuele bijdrage zal leveren aan uw tuin of woonruimte, maar ook een positieve invloed heeft op het lokale ecosysteem. Met haar lange bloeiperiode en aantrekkingskracht voor nuttige insecten biedt deze bellenplant een duurzame schoonheid waar u gemakkelijk verliefd op kunt worden.

Verzorging en water

De Fuchsia 'Tom Thumb' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis om te voorkomen dat de bladeren nat worden.

Onderhoud

Om de Fuchsia 'Tom Thumb' gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig de dode bloemen en bladeren te verwijderen. Dit bevordert de bloei en zorgt voor een nette uitstraling van de plant.

Standplaats

Deze fuchsiastruik gedijt het beste in een omgeving met veel licht, maar beschermd tegen de felle middagzon. Plaats de plant op een plaats met halfschaduw, bijvoorbeeld onder een boom of naast een muur.

Tip

Om de bloei van de Fuchsia 'Tom Thumb' te verlengen, kun je tijdens het groeiseizoen een meststof met een hoog fosforgehalte gebruiken. Dit zal de plant helpen om rijkelijk te blijven bloeien.

De Fuchsia 'Tom Thumb' is een prachtige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen, patio's en balkons. Met zijn mooie, hangende bloemen in diverse kleuren, zoals roze, paars en wit, voegt deze fuchsiastruik een vleugje kleur toe aan elke buitenruimte.

Niet alleen is de Fuchsia 'Tom Thumb' een lust voor het oog, maar het is ook een populaire keuze voor het aantrekken van vlinders en kolibries. Door de nectarrijke bloemen aan te trekken, helpt deze plant bij het bevorderen van het lokale ecosysteem en zorgt het voor een levendige en levendige tuin.

Deze fuchsiastruik kan ook worden gebruikt om een haag of afscheiding te creëren, aangezien hij goed reageert op snoei en zich goed vertakt. Door zijn compacte groeiwijze en hangende bloemen is de 'Tom Thumb' ook ideaal voor hangmanden en bloembakken, waardoor het een veelzijdige keuze is voor zowel ervaren tuiniers als beginners.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Fuchsia | Fuchsiastruik
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Enkele bloem, Hangende bloemen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Fuchsia Magellanica 'Tricolor'
Fuchsiastruik
Fuchsia 'Madame Cornelissen'
Fuchsiastruik
Fuchsia 'Riccartonii'
Fuchsiastruik
Vanaf € 2,95