Fuchsia Magellanica 'Tricolor'

Fuchsiastruik

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 3,38 per stuk
  • Hangende bloemen
  • Gepanacheerd blad
  • Enkele bloem
  • Zomerbloeier

Maak kennis met de Fuchsia Magellanica 'Tricolor', een betoverende toevoeging aan uw tuin die niet alleen visueel indrukwekkend is, maar ook een toevluchtsoord vormt voor lokale fauna. Deze bijzondere fuchsiastruik, vaak aangeduid als bellenplant, trekt al snel de aandacht door zijn unieke grijsgroene bladeren die subtiel versierd zijn met roze nuances en een opvallende ivoorwitte rand.

Wanneer de zomerzon langzaam naar zijn hoogtepunt klimt, begint de 'Tricolor' te schitteren met zijn sierlijke enkelvoudige bloemen. De combinatie van scharlaken rode buisjes en kelkblaadjes junto met een dieppaarse bloemkroon zorgt voor een kleurrijk spektakel van juli tot oktober. De Fuchsia Magellanica 'Tricolor' verkiest een beschut plekje in de halfschaduw of op een plaats waar het zachte zonlicht door de bladeren gefilterd wordt – de ideale locatie om te genieten van haar pracht.

Bij het zorgen voor deze charmante halfheester is het belangrijk om te voorzien in humusrijke, goed doorlatende en licht zure veenachtige grond, om haar zo een optimale groeiomgeving te bieden. Hoewel de plant redelijk winterhard is, is het essentieel om haar te beschermen tegen de strengste vrieskou om zo haar voortbestaan te waarborgen. Haar robuuste natuur maakt haar tevens bestand tegen zeewind en luchtverontreiniging.

Maar de schoonheid en kracht van de Fuchsia Magellanica 'Tricolor' is niet haar enige troef. Deze struik is ook een magneet voor vlinders, bijen en andere bestuivende insecten, wat haar een cruciale bondgenoot maakt in de biodiversiteit van uw tuin. Door de 'Tricolor' een plaats te geven, ondersteunt u niet alleen het lokale ecosysteem, maar geniet u ook van de levendige dynamiek en kleurenpracht die zij met zich meebrengt.

Of u haar nu in de volle grond plant of als blikvanger in een pot op het terras gebruikt, de Fuchsia Magellanica 'Tricolor' is een plant die met haar buitengewone uitstraling en vriendelijke karakter een must-have is voor elke plantenliefhebber. Laat deze verfijnde dame u charmante zomers schenken en draag tegelijk bij aan een gezondere en meer bevlogen natuur rondom uw huis.

Verzorging en water

De Fuchsia Magellanica 'Tricolor' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd het creëren van waterplassen rond de wortels.

Onderhoud

Snoei de plant regelmatig om een compacte vorm te behouden en om de bloei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

Standplaats

Deze plant gedijt het best op een plek met halfschaduw of in de zon. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en plaats de plant op een beschutte plek om bescherming te bieden tegen harde wind.

Tip

Als de plant na verloop van tijd uit de pot groeit, verpot hem dan in een pot die iets groter is, maar niet te ruim. Dit zal de groei en bloei van de Fuchsia Magellanica 'Tricolor' bevorderen.

Fuchsia Magellanica 'Tricolor' is een prachtige decoratieve plant die perfect is voor het verfraaien van tuinen, terrassen en balkons. Met zijn opvallende driekleurige bladeren en elegante bloemen is deze fuchsiastruik een echte blikvanger in elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde heeft deze plant ook andere courante gebruiken. De bloemen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt in bloemstukken en boeketten om een vleugje kleur toe te voegen. Bovendien zijn fuchsia's ook aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere bestuivende insecten, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan elke tuin.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Fuchsia | Fuchsiastruik
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Enkele bloem, Gepanacheerd blad, Hangende bloemen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Fuchsia 'Madame Cornelissen'
Fuchsiastruik
Fuchsia 'Riccartonii'
Fuchsiastruik
Vanaf € 2,95
Fuchsia 'Tom Thumb'
Fuchsiastruik