Forsythia intermedia 'Week End'

Chinees klokje

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 10 voor € 8,96 per stuk
 • Compacte struik
 • Groepsbeplanting
 • Rijkbloeiend
 • Solitair
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Goede winterhardheid

Maak kennis met de Forsythia intermedia 'Week End', een prachtige variant van het Chinees klokje die bekend staat om zijn opvallende en uitbundige gele bloesems. Als een mutant van 'Lynwood' combineert deze plant een compacte groeiwijze met een licht treurende vorm, waardoor hij zowel geschikt is voor de sierlijke als de informele tuin. Traditioneel kondigt de 'Week End' het begin van de lente aan door al in februari en maart, tegen het naakte hout, te schitteren met zijn heldergele tot diepgele bloemen.

De bladeren van de Forsythia x intermedia 'Week end' zijn smal en ovaal en geven de plant zijn aantrekkelijke, fijn getande silhouet dat na de bloei verschijnt. Een plek in de volle zon is waar deze forsythia het best tot zijn recht komt, en dankzij zijn ongecompliceerde karakter voelt deze plant zich in vrijwel elke goed doorlaatbare grondsoort thuis. Om de Forsythia 'Week End' vitaal en bloemrijk te houden, is het raadzaam om direct na de bloei een snoeibeurt te geven. Dit stimuleert de verjonging en garandeert een overvloed aan bloemen voor het volgend seizoen.

Daarnaast toont het Chinees klokje zich uiterst robuust door zijn hoge tolerantie tegen zeewind en stedelijke luchtverontreiniging. Ook ziektes en plagen laten deze sierlijke struik meestal ongemoeid, wat hem een onderhoudsvriendelijke aanwinst maakt voor elke tuin of stadsomgeving. De vrolijke gele bloemen zorgen voor een warm welkom na de donkere wintermaanden. Met al deze kwaliteiten is de Forsythia intermedia 'Week End' zonder twijfel een stralende blikvanger die de belofte van de lente in uw tuin of huis brengt en een optimistische sfeer verspreidt.

Verzorging en water

De Forsythia intermedia 'Week End' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Snoei de Forsythia intermedia 'Week End' jaarlijks na de bloei om de vorm en omvang van de plant te behouden. Verwijder dode of zieke takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste in een zonnige omgeving met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om optimaal te groeien en te bloeien.

Tip

Geef de Forsythia intermedia 'Week End' een meststof met een hoog fosforgehalte in het voorjaar om de bloei te bevorderen. Dit zal resulteren in prachtige gele bloemen in het volgende groeiseizoen.

Het Chinees klokje (Forsythia intermedia 'Week End') is een prachtige en kleurrijke plant die vaak gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden in de tuin. De opvallende gele bloemen verschijnen vroeg in het voorjaar en zorgen voor een spectaculaire en vrolijke aanblik.

Naast het decoratieve gebruik in de tuin, heeft het Chinees klokje ook andere courante toepassingen. De takken kunnen bijvoorbeeld worden afgesneden en binnenshuis in een vaas worden gezet, waardoor je ook binnen kunt genieten van de prachtige bloemen. Daarnaast wordt de plant vaak gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en snelle groeisnelheid.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Forsythia | Chinees klokje
Standplaats Zon
Eigenschappen Solitair, Rijkbloeiend, Groepsbeplanting, Compacte struik

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Forsythia intermedia 'Spectabilis'
25 x Chinees klokje - Blote Wortel
Forsythia intermedia 'Minigold'
Chinees klokje
Forsythia intermedia 'Lynwood'
Chinees klokje
Forsythia Intermedia 'Spectabilis'
Chinees klokje
Vanaf € 9,95