Forsythia intermedia 'Spectabilis'

Chinees klokje

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Een van de vroegste bloeiers
  • Groepsbeplanting
  • Rijkbloeiend
  • Solitair
  • Sterke groeier
De Forsythia intermedia 'Spectabilis', beter bekend als het Chinees klokje, is een prachtige voorbode van de lente. Met zijn vaasvormige en licht treurende postuur, tovert deze plant vanaf maart tot in april een zee van heldergele tot diepgele bloemen op het nog kale hout. De combinatie van de prachtige bloemen met het frisgroene, smalle en ovaalvormige blad geeft de tuin een opgewekt karakter.

Het Chinees klokje is een echte klassieker en niet voor niets al meer dan honderd jaar enorm geliefd in veel tuinen. De plant stelt weinig eisen; hij houdt van een zonnige plek en groeit in vrijwel elke goed doorlatende bodem. Bovendien is hij bestand tegen zeewind en luchtverontreiniging en heeft weinig last van ziektes en plagen. Snoeien doet u het beste direct na de bloei. Dit zorgt voor verjonging en garandeert jaarlijks een uitbundige bloemenpracht.

Haal met de Forsythia intermedia 'Spectabilis' een stukje lentemagie in uw tuin. Deze plant zorgt niet alleen voor een vrolijke noot in het vroege voorjaar, maar is ook onderhoudsarm en duurzaam. Een echte aanrader dus om uw buitenruimte jaar na jaar te laten stralen met een gouden gloed.

Verzorging en water

Om een Forsythia intermedia 'Spectabilis' goed te onderhouden, is het belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan.

Onderhoud

Snoei de plant direct na de bloei om de vorm te behouden en om de groei te stimuleren voor het volgende seizoen. Verwijder ook dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden.

Standplaats

De Forsythia intermedia 'Spectabilis' gedijt het beste op een zonnige locatie. Hij kan echter ook groeien in halfschaduw, maar zal dan minder uitbundig bloeien.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van deze plant is om regelmatig organische meststoffen toe te voegen om de groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Dit zal helpen om een gezonde en weelderige Forsythia intermedia 'Spectabilis' te behouden.
Het Chinees klokje, ook bekend als Forsythia intermedia 'Spectabilis', is een prachtige en opvallende plant die veel gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen. Met zijn overvloedige en heldergele bloemen is het een echte blikvanger in het voorjaar. De plant kan worden gebruikt als solitaire struik of als haag, waardoor het een veelzijdige keuze is voor tuinontwerpers.

Naast het decoratieve gebruik heeft het Chinees klokje ook andere courante toepassingen. De takken kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het maken van bloemstukken en boeketten, waardoor ze een populaire keuze zijn voor bloemisten. Daarnaast staat het Chinees klokje erom bekend dat het bijen en andere bestuivers aantrekt, waardoor het een waardevolle plant is voor de biodiversiteit in de tuin.

Al met al is het Chinees klokje een veelzijdige en aantrekkelijke plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden in verschillende tuin- en landschapsontwerpen.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 200 cm
Plant familie Forsythia | Chinees klokje
Standplaats Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Solitair, Rijkbloeiend, Groepsbeplanting, Een van de vroegste bloeiers

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Forsythia Intermedia 'Week End'
Chinees klokje
Forsythia Intermedia 'Spectabilis'
25 x Chinees klokje - Blote Wortel
Forsythia Intermedia 'Minigold'
Chinees klokje
Forsythia Intermedia 'Lynwood'
Chinees klokje