Euonymus Japonicus 'Bravo'

Japanse kardinaalshoed

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zeer winterhard
  • Mooi groen blad met witte rand
  • Groeit goed in zon en schaduw
  • Geschikt voor hagen en borders
  • Trekt vlinders en bijen aan
  • Weinig onderhoud nodig

De Euonymus Japonicus 'Bravo', in Nederland bekend als Japanse kardinaalshoed, is een charmante aanvulling op uw tuin of buitenruimte. Deze veelzijdige, middelgrote struik onderscheidt zich door zijn opgaande, piramidale groeivorm en de aantrekkelijke bladeren. Het blad is niet alleen bijzonder mooi met zijn glanzende, lederachtige oppervlak, maar ook het grijsgroene kleurenpalet met lichtgele tot roomwitte randen is een lust voor het oog.

In de bloeiperiode van juli tot augustus, siert de 'Bravo' zich met subtiele, witgroene bloempjes die hoewel onopvallend, een extra dimensie aan de plant toevoegen. Deze kardinaalsmuts verdient lof voor zijn aanpasbaarheid, want hij is redelijk winterhard en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Met een voorkeur voor zowel volle zon als halfschaduw, zal de Euonymus japonicus 'Bravo' in volle zon echter zijn bonte kleurschakering het best tentoonstellen.

Daarnaast is deze plant een echte overlever: hij toont een hoge tolerantie voor luchtverontreiniging, kan tegen zeewind en is daarmee uitstekend geschikt voor kustgebieden. De 'Bravo' verdraagt snoeiwerk uitzonderlijk goed, waardoor u hem gemakkelijk in vorm kunt houden en perfect kunt integreren in zowel formele als informele tuinen.

Met de Japanse kardinaalshoed haalt u dus niet alleen een esthetisch mooie plant in huis, maar ook een sterke, onderhoudsvriendelijke soort die onder diverse omstandigheden kan floreren. Of u nu een plant zoekt die stijl toevoegt aan uw buitenruimte of juist een betrouwbare groene metgezel die weinig zorg vereist, de Euonymus Japonicus 'Bravo' staat klaar om aan die wensen te voldoen en uiteraard een natuurlijke elegantie in uw tuin te brengen.

Verzorging en water

Om je Japanse kardinaalshoed gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. In de zomermaanden kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven, terwijl je in de wintermaanden de watergift kunt verminderen.

Onderhoud

De Euonymus Japonicus 'Bravo' kan af en toe wat snoei nodig hebben om zijn vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de plant gezond te houden. Daarnaast kun je in het voorjaar wat meststof geven om de groei te bevorderen.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste op een plek met veel licht, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Plaats de Japanse kardinaalshoed op een beschutte plek, uit de wind en regen, om beschadiging van de bladeren te voorkomen.

Tip

Een handige tip voor de Euonymus Japonicus 'Bravo' is om de plant regelmatig te inspecteren op insectenplagen. Als je deze vroegtijdig opmerkt, kun je actie ondernemen om verdere schade te voorkomen.

De Euonymus Japonicus 'Bravo', beter bekend als de Japanse kardinaalshoed, is een uitstekende keuze voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Met zijn glanzende donkergroene bladeren en compacte groeiwijze, is deze plant perfect voor het creëren van mooie hagen, borders en als accentplant in tuinen.

Niet alleen voor decoratief gebruik is de Japanse kardinaalshoed geschikt, maar ook voor functionele toepassingen in tuinen. Vanwege zijn dichte groei en stekelige bladeren, kan deze plant ook worden gebruikt als natuurlijke afscheiding en om tuinen te beschermen tegen ongewenste bezoekers.

Daarnaast heeft de Euonymus Japonicus 'Bravo' ook medicinale eigenschappen. De bladeren van deze plant worden in de traditionele geneeskunde gebruikt vanwege hun ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Ze kunnen worden gebruikt om huidaandoeningen te behandelen en als ingrediënt in natuurlijke medicijnen.

Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 6
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Euonymus | Kardinaalsmuts
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Groen blad met witte rand, Bladhoudend, Compacte groei, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Euonymus Japonicus 'Ovatus Aureus'
Japanse kardinaalshoed
Euonymus Japonicus 'Microphyllus Aureovariegatus'
Japanse kardinaalshoed
Euonymus Europaeus
Kardinaalshoed
Vanaf € 9,95
Euonymus Fortunei 'Coloratus'
Kardinaalsmuts
Euonymus Fortunei 'Tustin'
Kardinaalsmuts
Euonymus Japonicus 'Kathy'
Japanse kardinaalshoed
Euonymus Fortunei 'Emerald Gaiety'
Kardinaalshoed
Vanaf € 1,55
Euonymus Alatus
Kardinaalshoed
Vanaf € 11,95
Euonymus Alatus 'Compactus'
Kardinaalshoed
Vanaf € 15,95
Euonymus Fortunei Blondy
Kardinaalsmuts