Euonymus fortunei 'Emerald 'N Gold'

Kardinaalshoed

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Verdraagt sterke snoei
  • Bladhoudend
  • Bodembedekker
  • Prachtige goudgele bladeren
  • Geschikt voor hagen en borders
  • Winterhard
Productbeschrijving:

Breng een vleugje kleur naar uw tuin of woonruimte met de Euonymus fortunei 'Emerald 'N Gold', ook bekend als de Kardinaalshoed. Deze charmante sierheester is een echte blikvanger met zijn geelbonte blaadjes, die afhankelijk van het seizoen een metamorfose ondergaan. In de winterperiode transformeert de Kardinaalshoed door een prachtige rode verkleuring van het blad, wat zorgt voor een warme gloed tijdens de koudere maanden. De 'Emerald 'N Gold' is een veelzijdige plant die floreert op een standplaats met zon of halfschaduw en vraagt verrassend weinig verzorging, waardoor hij ideaal is voor zowel de beginnende als de ervaren tuinier.

Voeg zonder moeite een decoratieve toets toe aan uw buitenruimte; de Euonymus fortunei 'Emerald 'N Gold' is een onderhoudsvriendelijke keuze die gedurende het hele jaar visueel plezier biedt. De levendige kleurschakeringen maken deze plant niet alleen een mooi solitair statement, maar zorgen ook voor harmonie wanneer gecombineerd met andere planten in uw tuin of als kamerplant in huis. Breng natuurlijke schoonheid naar uw leefomgeving met deze veelzijdige, robuuste en charmante Kardinaalshoed.

Verzorging/Water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef regelmatig water, vooral tijdens warme periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en takken. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en te voorkomen dat hij te groot wordt.

Standplaats

Zet de Euonymus fortunei 'Emerald 'N Gold' op een plek met veel zonlicht of halfschaduw. De plant kan zowel binnen als buiten groeien, maar zorg ervoor dat hij voldoende licht krijgt.

Tip

Besproei de bladeren regelmatig met water om stof te verwijderen en de plant fris en gezond te houden.

De Euonymus fortunei 'Emerald 'N Gold', ook wel bekend als de Kardinaalshoed, is een veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in de tuin of als bodembedekker. Met zijn opvallende groen-goud gekleurde bladeren voegt deze plant een vleugje kleur toe aan elke tuin. Daarnaast kan de Kardinaalshoed ook worden gebruikt als haagplant of om ongewenste inkijk in de tuin te blokkeren.

Naast zijn decoratieve eigenschappen, heeft de Kardinaalshoed ook enkele courante gebruiken. De plant kan bijvoorbeeld worden gebruikt om erosie te voorkomen op hellingen, of als natuurlijke afscheiding tussen verschillende delen van de tuin. Door zijn winterhardheid en de mogelijkheid om in verschillende bodemsoorten te groeien, is de Kardinaalshoed een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een veelzijdige en onderhoudsarme plant. Of het nu om decoratie of functioneel gebruik gaat, de Euonymus fortunei 'Emerald 'N Gold' heeft voor elke tuinier wel iets te bieden.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Aantal per m2 5 tot 6
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Euonymus | Kardinaalsmuts
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Bladhoudend, Verdraagt sterke snoei

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Euonymus Japonicus 'Aureomarginatus'
Japanse kardinaalshoed
Vanaf € 12,95
Euonymus Japonicus 'Kathy'
Japanse kardinaalshoed
Euonymus Japonicus 'Susan'
Japanse kardinaalshoed
Euonymus Alatus 'Compactus'
Kardinaalshoed
Vanaf € 15,95
Euonymus Fortunei 'Harlequin'
Kardinaalshoed
Euonymus Fortunei 'Minimus'
Kardinaalsmuts
Vanaf € 5,95
Euonymus Europaeus
25 x Kardinaalshoed - Blote Wortel
Euonymus Fortunei 'Emerald Gaiety'
Kardinaalshoed
Vanaf € 1,55
Euonymus Fortunei Blondy
Kardinaalsmuts
Euonymus Fortunei 'Coloratus'
Kardinaalsmuts