Euonymus alatus

Kardinaalshoed

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Herfstverkleuring
  • Groepsbeplanting
  • Solitair
  • Sterke groeier
  • Mooi blad in de zomer
  • Geschikt voor zowel zon als schaduw
Productbeschrijving:

De Euonymus alatus, beter bekend als kardinaalshoed, is een charmante toevoeging aan elke tuin met zijn unieke uiterlijk en prachtige herfsttinten. Deze middelgrote, bladverliezende struik onderscheidt zich met zijn opmerkelijke, vierkante takken die bedekt zijn met kurkachtige richels, waardoor het een opmerkelijke textuur aan uw tuin toevoegt. De ronde vorm van de kardinaalshoed zorgt voor een nette en geordende look.

In de bloeimaanden mei en juni produceert de kardinaalshoed subtiele geelgroene bloemen die haast verborgen zijn tussen de frisgroene bladeren met hun bijna elliptische vorm en gezaagde randen. Het echte spektakel vindt echter plaats in de herfst, wanneer lichtrode vruchtdozen met daarin opvallende oranje zaden op het toneel verschijnen. Deze vruchten, gecombineerd met de adembenemende felrode verkleuring van het blad, maken de euonymus een absolute blikvanger in uw tuin.

De plant is niet alleen prachtig, maar ook uiterst praktisch. De kardinaalshoed is een zeer winterharde struik die goed gedijt in alle soorten grond, probleemloos te snoeien is, en opvallend goed bestand is tegen luchtverontreiniging. Bovendien is de plant zeewindbestendig en ideaal voor kustgebieden. Door zijn veelzijdigheid past de kardinaalshoed in vrijwel elke tuinsetting.

Kortom, als u op zoek bent naar zowel esthetische aantrekkingskracht als robuustheid, is de Euonymus alatus een uitstekende keuze voor uw tuin. Zijn spectaculaire herfstkleuren betoveren ieder jaar opnieuw en zijn veerkracht maakt het een zorgeloze aanwinst die voor langere tijd een ware schoonheid in uw buitenruimte zal zijn. Haal de kardinaalshoed in huis of tuin voor een natuurlijke flair die alle seizoenen trotseert.

Verzorging en water

Voor het onderhoud van de Euonymus alatus is het belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Geef de plant regelmatig water, vooral in droge periodes. Controleer ook regelmatig de grond op vochtigheid.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Verwijder ook regelmatig onkruid rondom de plant en voed de Euonymus alatus met organische meststof in het voorjaar.

Standplaats

Plaats de Euonymus alatus op een plek waar het voldoende zonlicht krijgt, maar ook in de halfschaduw kan groeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd te natte of te droge grond.

Tip

Let op voor bladluizen, deze kunnen de plant aantasten. Bestrijd bladluizen met een milieuvriendelijke zeepoplossing om de plant gezond te houden.
De Euonymus alatus, ook bekend als kardinaalshoed, is een prachtige en veelzijdige plant die ideaal is voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Met zijn opvallende rode herfstbladeren en compacte groeiwijze, is de kardinaalshoed een mooie aanvulling op elke tuin of buitenruimte.

Naast decoratief gebruik, heeft de kardinaalshoed ook andere courante toepassingen. Zo wordt de plant vaak gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en gemakkelijke onderhoud. Daarnaast worden de takken van de kardinaalshoed soms gebruikt in bloemstukken en decoratieve arrangementen vanwege hun unieke vorm en kleur.

Kortom, de Euonymus alatus is een veelzijdige plant die zowel functioneel als decoratief gebruik biedt en een prachtige toevoeging is aan elke buitenruimte.
Bloemkleur Groen
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 250 cm
Plant familie Euonymus | Kardinaalsmuts
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Solitair, Groepsbeplanting, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Euonymus japonicus microphyllus 'Aureovariegatus'
Japanse kardinaalshoed
Euonymus Europaeus
Kardinaalshoed
Vanaf € 9,95
Euonymus Japonicus 'Aureomarginatus'
Japanse kardinaalshoed
Vanaf € 12,95
Euonymus fortunei 'Blondy'
Kardinaalsmuts
Euonymus japonicus microphyllus
Japanse kardinaalshoed
Euonymus fortunei 'Minimus'
Kardinaalsmuts
Vanaf € 5,95
Euonymus Japonicus 'Bravo'
Japanse kardinaalshoed
Vanaf € 39,95
Euonymus japonicus 'Susan'
Japanse kardinaalshoed
Euonymus Japonicus 'Aureus' (= 'Luna')
Japanse kardinaalshoed
Vanaf € 11,95
Euonymus Japonicus
Japanse kardinaalshoed
Vanaf € 13,95