Escallonia 'Dart'S Rosyred'

Escallonia 'Dart's Rosyred'

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Karmijnrode bloemkleur
  • Bladhoudend
  • Beschutte standplaats
Ontdek de charmante uitstraling van de Escallonia 'Dart's Rosyred', een sierlijke groenblijvende struik die uw tuin een flinke dosis kleur en geur geeft. Deze middelgrote struik spreekt tot de verbeelding met zijn donkerroze, buisvormige bloemen die niet alleen het oog, maar ook het reukorgaan verwennen met hun zoete geur.

De 'Dart's Rosyred' staat bekend om zijn brede, dichtbegroeide vorm, die voor een volle aanblik in uw tuin zorgt. Met een bloeiperiode die loopt van mei tot augustus, geniet u van een lange periode van schitterende kleurnuances en natuurlijke schoonheid in uw buitenruimte.

Deze variëteit van de Escallonia is enigszins kieskeurig wat betreft de standplaats; een goed beschutte plek in volle zon tot gedeeltelijke schaduw brengt het beste in deze struik naar boven. Zorg daarbij voor een neutrale tot zure bodem en vermijd een teveel aan kalk, om de plant optimaal te laten gedijen.

Het onderhoud van de 'Dart's Rosyred' is relatief eenvoudig. Solitaire struiken knappen op van een jaarlijkse snoeibeurt in maart of april, wat helpt om een gezonde groeivorm en rijke bloei te bevorderen.

Niet alleen zal de Escallonia 'Dart's Rosyred' uw tuin verrijken met zijn kleurrijke aanwezigheid, het is ook een ecologisch waardevolle plant. Als uitstekende kustplant trekt hij nuttige insecten aan zoals vlinders en bijen, die op hun beurt bijdragen aan de biodiversiteit in uw omgeving. Bovendien is deze prachtige struik een populaire keuze voor het aanplanten van een natuurlijke haag, wat zorgt voor privacy en een levende barrière tegen wind en geluid.

Haal de Escallonia 'Dart's Rosyred' in huis of plant hem in uw tuin om te genieten van zijn esthetische schoonheid, geurige aanwezigheid en positieve impact op de plaatselijke fauna. Kortom, een plant die zowel in vorm als functie uw leefruimte buiten zal verrijken!

Verzorging en water

De Escallonia 'Dart's Rosyred' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in drassige grond staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water, zodat de bladeren de kans krijgen om te drogen voordat de zon ondergaat.

Onderhoud

Snoei de Escallonia 'Dart's Rosyred' in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder oude en dode takken en knip de plant licht bij om een compacte groei te bevorderen. Gebruik hiervoor scherpe en schone snoeischaar.

Standplaats

Plaats de Escallonia 'Dart's Rosyred' op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt, maar ook wat beschutting heeft tegen felle middagzon. De plant kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien, maar zal het beste gedijen op een plek waar hij minstens 6 uur direct zonlicht krijgt.

Tip

Bescherm de Escallonia 'Dart's Rosyred' tegen strenge vorst door hem in de winter af te dekken met een laagje mulch of bladeren. Dit zal de plant helpen om de koude maanden te overleven en in het voorjaar weer volop te bloeien.
De Escallonia 'Dart's Rosyred' is een prachtige plant die veelal wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen. Met zijn weelderige groeiwijze, glanzende bladeren en opvallende roze-rode bloemen is deze plant een eyecatcher in elke tuin. De Escallonia 'Dart's Rosyred' kan worden gebruikt als haagplant, waardoor hij een natuurlijke afscheiding creëert en privacy biedt. Daarnaast kan de plant ook worden gebruikt als bodembedekker of als solitaire plant in een bloembed. Door zijn winterhardheid en lage onderhoudseisen is de Escallonia 'Dart's Rosyred' een veelzijdige en populaire keuze voor tuiniers.
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 250 cm
Plant familie Escallonia
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Beschutte standplaats, Bladhoudend, Karmijnrode bloemkleur

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Escallonia 'Donard Seedling'
Escallonia
Escallonia 'Donard Radiance'
Escallonia
Escallonia rubra macrantha
Escallonia
Escallonia 'Red Dream'
Escallonia
Escallonia 'Iveyi'
Escallonia
Vanaf € 10,95
Escallonia 'Apple Blossom'
Escallonia
Escallonia 'C.F. Ball'
Escallonia 'C.F. Ball'
Vanaf € 8,95
Escallonia rubra 'Crimson Spire'
Escallonia