Escallonia 'Apple Blossom'

Escallonia

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 9,86 per stuk
  • Bladhoudend - blijft het hele jaar door groen
  • Rijkbloeiend - produceert veel bloemen
  • Beschutte standplaats - gedijt goed op beschutte plekken

Maak kennis met de charmante Escallonia 'Apple Blossom', een ware blikvanger voor elke tuin of huis. Deze groenblijvende struik valt op door zijn bossige, compacte groeivorm en voegt met zijn smalle, geurende bloemen een vleugje finesse toe aan uw groene oase. In het voorjaar geniet u van een prachtig schouwspel van roze bloesem die in de zomer transformeert naar een stralende witte uitbloei. Met een bloeiperiode die zich uitstrekt van juni tot augustus, en soms zelfs een nabetovering in de herfst, biedt deze plant een lang seizoen van visuele pracht.

De Escallonia 'Apple Blossom' is echter niet alleen een lust voor het oog. Deze struik is ook bijzonder geliefd bij vlinders en bijen, waarmee u een natuurvriendelijke omgeving creëert in uw tuin. Ondanks dat hij slechts matig winterhard is, zal een beschutte plek in de volle zon of gedeeltelijke schaduw hem goed doen. Een neutrale tot zure bodem is ideaal, maar vermijd te kalkrijke grond voor de beste groeiresultaten. In maart of april kunt u deze plant snoeien, vooral wanneer hij solitair wordt geplaatst, om zijn fraaie vorm te behouden of als haag te verjongen.

Bent u op zoek naar een plant die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook een nuttige bijdrage levert aan het lokale ecosysteem? Dan is de Escallonia 'Apple Blossom' de perfecte keuze. Als kustplant weerstaat hij ook goed aan de zeewind, wat ideaal is voor tuinen aan de kustlijn. Geef uw tuin of huis een sierlijke uitstraling en bevorder tegelijkertijd de biodiversiteit met deze prachtige, bloeiende struik.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een plas water staat. Geef in het voorjaar en de zomer regelmatig water, maar laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen. In de herfst en winter heeft de plant minder water nodig, dus pas je bewatering hierop aan.

Onderhoud

Snoei de Escallonia 'Apple Blossom' in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken. Voeg organische mest toe in het voorjaar om de groei te bevorderen.

Standplaats

De Escallonia 'Apple Blossom' gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind, aangezien de plant windgevoelig is. Plant de escallonia in goed doorlatende grond voor een optimale groei.

Tip

Zorg voor een goede luchtcirculatie rondom de plant door te zorgen voor voldoende ruimte tussen andere planten. Dit voorkomt ziektes en schimmelvorming en zorgt ervoor dat de Escallonia 'Apple Blossom' optimaal kan groeien.

Escallonia 'Apple Blossom' is een prachtige sierheester die perfect is voor het decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Met zijn overvloedige roze bloemen en glanzende groene bladeren, voegt deze plant kleur en schoonheid toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve doeleinden, kan Escallonia 'Apple Blossom' ook gebruikt worden als haagplant. De dichte groei en het snelle groeiritme maken het een mooie keuze voor het creëren van privacy en grenzen in de tuin.

Daarnaast is deze plant ook aantrekkelijk voor bijen en vlinders, waardoor het een waardevolle aanvulling is op een vlindertuin of een natuurvriendelijke tuin.

Kortom, Escallonia 'Apple Blossom' is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden in tuinen en landschappen. Met zijn prachtige bloemen, dichte groei en aantrekkingskracht voor bestuivers, is het een waardevolle toevoeging aan elke buitenruimte.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 250 cm
Plant familie Escallonia
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Beschutte standplaats, Rijkbloeiend, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

  • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

  • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
  • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

  • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
  • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Escallonia rubra 'Crimson Spire'
Escallonia
Escallonia 'C.F. Ball'
Escallonia 'C.F. Ball'
Vanaf € 8,95
Escallonia 'Donard Seedling'
Escallonia
Escallonia 'Dart's Rosyred'
Escallonia 'Dart's Rosyred'
Vanaf € 10,95
Escallonia 'Donard Radiance'
Escallonia
Escallonia rubra macrantha
Escallonia
Escallonia 'Red Dream'
Escallonia
Escallonia 'Iveyi'
Escallonia
Vanaf € 10,95