Cydonia oblonga 'Vranja'

Kweepeer

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Appelvormig
  • Vrucht 2 maanden houdbaar
  • Grote vruchten
  • Zelfbestuivend
  • Geschikt voor jam en gelei
Ontdek de charmante Cydonia oblonga 'Vranja', een prachtige kweepeer die met zijn parasolachtige vormgeving en dicht vertakte structuur een sierlijke toevoeging biedt aan elke tuin. Deze kleinbloemige boom valt op door zijn ovaal tot eirond gevormde, middengroene bladeren die in hun jonge stadium een unieke witviltige textuur vertonen. In de bloeimaanden mei en juni verwelkomt de kweepeer je met een overvloed aan geurende bloemen, variërend van zuiver wit tot een zacht wit-roze tint, die je zintuigen een vleugje van de lente geven.

Als de bloesempracht is weggeëbd, maakt deze zich klaar om zijn ware schatten prijs te geven: de karakteristieke peervormige gele vruchten. Niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar deze vruchten zijn ook een oude culinaire favoriet, ideaal voor het bereiden van jams, gelei en andere delicatessen.

De Cydonia oblonga 'Vranja' voelt zich het meest thuis op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in je tuin en heeft een voorkeur voor goed doorlaatbare, gematigd vruchtbare grond. Deze kwee is robuust en winterhard, en hoewel hij goed tegen luchtvervuiling kan, is het verstandig om alert te zijn op mogelijke aandoeningen zoals bacterievuur, rode spintmijt en fruitmot.

Deze kweepeer is niet alleen een lust voor het oog en een toevoeging aan je culinaire avonturen, maar draagt ook bij aan biodiversiteit, door bijen en andere bestuivers te lokken met zijn prachtige bloemen. Het is de perfecte plant voor iedereen die wil genieten van natuurlijke schoonheid en een vleugje zelfredzaamheid met zelfgekweekt fruit. Laat de Cydonia oblonga 'Vranja' je verleiden met zijn nostalgische charme en maak van je tuin een aangename herinnering aan de rijkdom van de natuur.
Not found.
De Cydonia oblonga 'Vranja', ook wel bekend als de kweepeer, is een prachtige fruitboom die zowel decoratieve als praktische toepassingen heeft. Vanwege de mooie bloesems en de geurige vruchten wordt deze boom vaak gebruikt als decoratief element in tuinen en landschappen. De kweepeer vruchten kunnen worden gebruikt in jam, gelei, compotes en andere culinaire creaties. De boom zelf heeft ook historische en symbolische betekenis en wordt vaak geplant als een eerbetoon aan traditie en vakmanschap. Met zijn veelzijdigheid en schoonheid is de Cydonia oblonga 'Vranja' een waardevolle aanwinst voor elke tuin.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 500 cm
Plant familie Cydonia | Kweepeer
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Geschikt voor jam en gelei, Zelfbestuivend, Grote vruchten, Vrucht 2 maanden houdbaar, Appelvormig

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Cydonia Oblonga
Kweepeer
Vanaf € 35,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.