Cydonia oblonga

Kweepeer

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Appelvormig
  • Vrucht 2 maanden houdbaar
  • Grote vruchten
  • Zelfbestuivend
  • Geschikt voor jam en gelei
Ontdek de charmes van de Cydonia oblonga, beter bekend als de kweepeer. Deze sierlijke, bladverliezende boom verrijkt elke tuin of grotere buitenruimte met zijn dicht vertakte, opgaande en parasolachtige vorm. De middengroene bladeren zijn ovaal tot eirond en hebben een gaafrandige afwerking. In het voorjaar, wanneer het nieuwe blad uitloopt, wordt deze kweepeer gesierd door een zachte, witviltige bekleding.

Bloeiend in mei en juni, is de kweepeer een ware traktatie voor de zintuigen met zijn geurige, witte tot wit-roze bloemen. Uit deze bloemen ontwikkelen zich later in het seizoen de karakteristieke peervormige, gele vruchten. Niet alleen zijn deze vruchten een lust voor het oog, maar ze zijn ook geliefd in de keuken voor het maken van jam, gelei en andere recepten.

De Cydonia oblonga is niet alleen mooi maar ook praktisch, hij gedijt goed in halfschaduw of zon en verlangt een goed doorlatende, gematigd vruchtbare bodem. Hij staat bekend om zijn goede winterhardheid en kan ook goed tegen luchtvervuiling. Waakzaamheid voor mogelijke aantasting door bacterievuur, rode spintmijt en fruitmot is echter geboden om deze boom gezond te houden.

Waarom zou u de kweepeer in uw collectie opnemen? Deze boom is niet alleen een sierlijke toevoeging aan uw groene ruimte, maar biedt ook de vreugde van zelfgekweekte vruchten. De kweepeer straalt een historische charme uit en zorgt voor een natuurlijk en rustgevend element in elke omgeving. Geef uw tuin een vleugje traditionele schoonheid en geniet van de rijke mogelijkheden die de Cydonia oblonga biedt.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden. Snoei de kweepeer in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te bevorderen.

Standplaats

Zet de kweepeer op een zonnige plek met wat beschutting tegen harde wind. Halfschaduw is ook geschikt, maar zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

Tip

Breng in het voorjaar een laag compost of organische meststof aan rond de voet van de plant om de groei te stimuleren en de vruchtproductie te bevorderen.

De kweepeer (Cydonia oblonga) is een prachtige fruitboom die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden. De boom bloeit in het voorjaar met mooie bloesems en draagt in de herfst sappige vruchten die gebruikt kunnen worden voor het maken van jams, gelei en likeur. Daarnaast kan de kweepeer ook dienen als decoratieve boom in de tuin vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en is het een waardevolle toevoeging aan landschapsontwerpen. De vruchten kunnen ook gebruikt worden in culinaire gerechten en desserts vanwege hun unieke smaak en aroma. Kortom, de kweepeer is zowel een esthetisch aantrekkelijke als functionele toevoeging aan elke tuin.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 600 cm
Plant familie Cydonia | Kweepeer
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Geschikt voor jam en gelei, Zelfbestuivend, Grote vruchten, Vrucht 2 maanden houdbaar, Appelvormig

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

  • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

  • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
  • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

  • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
  • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Pyrus Communis 'Williams' Bon Chretien'
Peer
Vanaf € 22,95
Crataegus lavallei 'Carrierei'
Meidoorn
€ 79,95
Sophora Japonica
Honingboom
Vanaf € 58,95
Quercus Robur
Zomereik
Vanaf € 26,95
Malus 'Golden Hornet'
Sierappel 'Golden Hornet'
Vanaf € 28,95
Prunus Domestica 'Victoria'
Pruim
Vanaf € 22,95
Aesculus Hippocastanum
Witte paardenkastanje
Vanaf € 65,95
Tilia Tomentosa 'Brabant'
Linde
Vanaf € 72,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Tuinafvalzak 252 L
€ 6,45
Groene Bindgaine - 100 m lang 3 mm dik
€ 6,95
Wortelremmer Hdpe H 60 Cm x L 100 Cm
€ 7,65
Boombinder-Boomband
Vanaf € 8,95
Knollenplanter Automatisch
€ 8,95
Handschoenen Thermo Foam
Vanaf € 8,95