Cornus sericea 'Flaviramea'

25 x Canadese kornoelje - Blote Wortel

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 51,26 per stuk
  • Opvallende gele takken in de winter
  • Aantrekkelijk voor vogels
  • Groen blad in de zomer
  • Geschikt als borderplant
  • Kan gebruikt worden voor groepsbeplanting
  • Goed te gebruiken als haagplant

De Cornus sericea 'Flaviramea', beter bekend als de Canadese kornoelje, is een charmante aanvulling voor zowel de huiselijke tuin als openbare groenruimtes. Deze blote wortel struik is met haar groengele takken en twijgen een echte blikvanger in elk seizoen. De witte bloemtuilen die bloeien van mei tot juli zorgen voor een sierlijke uitstraling en trekken bovendien nuttige bestuivers aan.

Naast de esthetische kwaliteiten is deze plant ook praktisch door haar veelzijdigheid. De ovale, gepunte bladeren zijn donkergroen gedurende de lente en zomer, maar transformeren naar een schitterende oranjerode kleur in de herfst, waardoor u het hele jaar door van een kleurrijk schouwspel kunt genieten. De niet veeleisende natuur van de Canadese kornoelje zorgt ervoor dat zij in vrijwel elke bodemsoort kan gedijen. Bovendien is deze soort weerbaar tegen zeewind en luchtverontreiniging, wat haar uitermate geschikt maakt voor stedelijke gebieden.

Kortom, de Cornus sericea 'Flaviramea' brengt niet alleen een levendige charme in uw tuin, maar biedt ook een hoge mate van flexibiliteit en vitaliteit. Of u nu een tuin aanlegt in een kustgebied, een stadsomgeving of gewoon een plek zoekt die jaarrond kleur nodig heeft, de Canadese kornoelje is de ideale plant om aan uw groene collectie toe te voegen.

Verzorging en water

De Canadese kornoelje - Blote Wortel heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd dat de plant in een plas water staat. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond, om verdamping te minimaliseren.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint, om de vorm en de grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit indien nodig. Geef de plant in het voorjaar een organische meststof om de groei te stimuleren.

Standplaats

De Canadese kornoelje - Blote Wortel gedijt het beste in zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Deze plant is winterhard en kan goed tegen koude temperaturen.

Tip

Plant de Canadese kornoelje - Blote Wortel in een groepje voor een mooi kleureffect in de winter. De felgele takken steken dan mooi af tegen de sneeuw of donkere achtergrond.

De Cornus sericea 'Flaviramea', ook wel bekend als de Canadese kornoelje, is een prachtige plant die veelal gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden in tuinen en parken. Met zijn opvallende gele takken in de winter en mooie groene bladeren in de zomer, geeft deze plant een kleurrijke en levendige uitstraling aan elke buitenruimte.

Niet alleen is deze plant decoratief, maar het heeft ook andere courante gebruiken. Zo worden de takken vaak gebruikt in bloemstukken en decoratieve arrangementen. Daarnaast is de plant aantrekkelijk voor vogels en vlinders, waardoor het een aanwinst is voor de biodiversiteit in een tuin.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 200 cm
Plant familie Cornus | Kornoelje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Opgaande groei, Haagplant, Groepsbeplanting, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Cornus Alba 'Ivory Halo'
Witbonte kornoelje
Cornus Kousa Chinensis
Chinese kornoelje
Vanaf € 29,95
Cornus Florida
Amerikaanse kornoelje
Vanaf € 18,95
Cornus Florida 'Rainbow'
Amerikaanse kornoelje
Cornus Controversa
Reuzenkornoelje
Vanaf € 29,95
Cornus Alba 'Gouchaultii'
Geelbonte kornoelje
Vanaf € 10,95
Cornus Kousa 'Schmetterling'
Kornoelje
Cornus Sanguinea
25 x Rode kornoelje - Blote Wortel
Cornus Sanguinea
Rode kornoelje
Cornus Florida Rubra
Amerikaanse kornoelje
Vanaf € 259,85